Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Σπανακοτυρόπιτα και Τυρόπιτα με Μπεσαμέλ Μισή Μισή

Υλικά



Φύλλο Ζύμης Ψαχνών Στρογγυλό Χωριάτικο

125 ml ελαιόλαδο
125 ml Σουρωτή

Για την γέμιση με σπανάκι

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
100 γιαούρτι
150 γρ φέτα τριμμένη
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο
δυόσμο ξερό
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
600 γρ σπανάκι
1 αυγό


Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκούδο και προσθέτουμε το σπανάκι
Το αλατίζουμε και αφήνουμε να πιει τα υγρά του
Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να κρυώσει

Για την γέμιση με τυρί

50 γρ βούτυρο
50 γρ αλεύρι
450 ml γάλα
1 αυγό
250 γρ φέτα χοντροκομμένη
100 γρ μοτσαρέλα
Αλάτι,πιπέρι
Μοσχοκάρυδο

Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι
Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός και προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
Αφήνουμε να κρυώσει

Αλείφουμε ένα 32 αρι ταψί με ελαιόλαδο και στρώνουμε τα φύλλα,θα βάλουμε 5 από κάτω ,4 από πάνω
Κάθε φύλλο το ραντίζουμε με ελαιόλαδο και το αλείφουμε με σουρωτή
Η σουρωτή τα κάνει πιο μαλακά και τα βοηθάει να μοιάζουν με σπιτικά
Στρώνουμε στην μέση την γέμιση, μισή μισή σε κάθε πλευρά
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα
Χαράζουμε δε κομμάτια και ψήνουμε στους 165-170 C αντιστάσεις Για 40 -45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει πάνω κάτω










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου