Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Γίγαντες Καστοριάς της Μαμάς μου

Υλικά


1.5 κούπα φασόλια γίγαντες
2 μικρά κρεμμύδια ξερά
2 καρότα
Μισή κ.σ αλάτι χοντρό
1/4 κούπας ελαιόλαδο
Πάπρικα γλυκιά
250 ml ντοματοχυμό
1 ντομάτα σε ροδέλες
Μαϊντανό ψιλοκομμένο



Βάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ να μουσκέψουν
Το μυστικό για να μαλακώσουν,είναι να τα βάλουμε να πάρουν βράση,να τα κατεβάσουμε από την φωτιά και να τα αφήσουμε μια ώρα στο βραστό νερό
Αλλάζουμε νερό,προσθέτουμε το κρεμμύδι,το καρότο και το λάδι
Για έξτρα νοστιμιά τα βράζουμε σε ζωμό κοτόπουλο
Μόλις βράσουν βάζουμε το αλάτι
Σοτάρουμε το δεύτερο κρεμμύδι , προσθέτουμε την πάπρικα να κάψει και ρίχνουμε την σάλτσα να πάρει μια βράση
Βάζουμε όλα τα υλικά στο ταψί και ζουμί από τα φασόλια να τα καλύπτει
Στρώνουμε από πάνω ροδέλες ντομάτας και ψήνουμε στους 180-200 για 30-35 λεπτά Προς το τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου