Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Πολύχρωμα Κάπκεικς Colourfull cupcakes.

                           
                   








Υλικά για 6 κάπκεικ

55 γραμμάρια  βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
70 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά
1 βανίλια η ξύσμα από 1 λεμόνι
100 γραμμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1/4 φλιτζανιού (50 ml) γάλα
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές Άχνη ζάχαρη
1 βανίλια




Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν μαλακή μους.
Προσθέτουμε τα αυγά και την βανίλια ή το ξύσμα λεμονιού
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπείκινγκ και το αλάτι .
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι στα προηγούμενα υλικά και χτυπάμε προσθέτοντας το γάλα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μπολάκια .

Βάζουμε στο καθένα σταγόνες από διαφορετικό χρώμα ζαχαροπλαστικής.(μπλε,κίτρινο ,ροζ ,πράσινο,πορτοκαλί)
Βάζουμε σταδιακά τη ζύμη σε φορμάκια , κάθε στρώμα και διαφορετικό χρώμα.
Γεμίζουμε 6 περίπου φορμάκια μέχρι την μέση
Ψήνουμε για 17-20 λεπτά
Είναι έτοιμα όταν βάζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και βγαίνει καθαρή
Δεν παραψήνουμε για να μην βγουν στεγνά
Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν

Σε παγωμένο μπωλ χτυπάμε κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη και την βανίλια μέχρι να αφρατέψει η σαντιγί και να στέκεται.
Χωρίζουμε την σαντιγί σε μπωλάκια ,την χρωματίζουμε και την βάζουμε σε σακούλες ζαχαροπλαστικής
Κάνουμε ροζέτες στα κάπκεικ με την σαντιγύ και γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα και σιρόπι



Ingredients for 6 cupcakes

55 grams unsalted butter, room temperature
70 grams granulated white sugar
2  eggs
1 teaspoon pure vanilla extract or Zest of 1 large lemon (outer yellow skin)
100 grams all purpose flour
 1 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon salt
50 ml milk

Food colouring
Heavy cream
2 tb Powdered sugar
Vanilla extract



Preheat oven to 350 degrees F (177 degrees C) and line 12 muffin cups with paper liners.
In the bowl of your electric mixer beat the butter and sugar until light and fluffy.
Add the eggs, one at a time and beat in the vanilla extract or lemon zest.
Whisk together flour, baking powder, and salt.
With the mixer on low speed, alternately add the flour mixture and milk.
We divide the batter in 5 bowls
Put some drops of different food colouring in each bowl  (Blue, yellow, pink, green, orange)
Put the dough gradually into molds, a different colour in each layer.
Evenly fill the muffin cups with the batter and bake for about 17 - 20 minutes
Just until set and a toothpick inserted into a cupcake comes out clean.
Do not over bake or the cupcakes will be dry.
Remove from oven and place on a wire rack to cool
In an icy cold bowl beat the whip cream with sugar and vanilla until fluffy and the cream stands
Divide the whipped cream in bowls, colour it and put it in pastry bags
We make rossetes with the wipped cream in the cupcakes and we garnish them with grated chocolate and syrup.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου