Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Κέικ σοκολάτας που φτιάχνει μόνο του την Σάλτσα Σοκολάτας Chocolate cake that makes its own chocolate sauce by itself

























Υλικά

1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 2/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 κούπας κακάο
2 1/2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 κούπας γάλα 
1/2 κούπας βούτηρο λιωμένο
2 βανίλιες
1 και 1 τέταρτο κόυπας ζάχαρη καστανή
1 1/2 κούπας καυτό νερό

Ανακατέυω 3/4 κούπας ζάχαρη με το αλεύρι,1/4 κούπας κακάο,το μπείκιν πάουντερ και το αλάτι.
Ρίξτε κι ανακατέψτε το γάλα,το λιωμένο βούτηρο και τη βανίλια και χττυπήστε τα στο μίξερ.ώσπου να ενωθούν
Αδειάστε τη ζύμη σε μια τετράγωνη φόρμα με πλευρά 20 εκ. χωρίς να βουτηρώσετε
Ανακατέψτε την υπόλοιπη ζάχαρη με τη μαύρη ζάχαρη και το υπόλοιπο κακάο και πασπαλίστε το μείγμα επάνω απο την στρωμένη στη φόρμα ζύμη 
Τέλος περιχύστε με το βραστό νερό χωρίς να ανακατέψετε
Ψήστε το κέικ στους 180 C για 35-40 λεπτά 
Βγάλτε το απο το φούρνο κι αφήστε το να σταθεί 15 λεπτά πριν το σερβίρετε 
Σερβίρετε το με τη σάλτσα που δημιουργήθηκε στον πάτο του ταψιού και συνοδέψτε με παγωτό βανίλια

Η συνταγή ειναι απο το περιοδικό Realfooτης Αλεξίας Αλεξιάδου

Ingredients

1 1/ 2 cup granulated sugar
1 2/3 cup all -purpose flour
2/3 cup cocoa powder
2 1/2 teaspoons baking powder
1/4 teaspoon salt
1/2 cup milk
1/2 cup melted butter
2 tsp of vanilla exract
1 and 1/4 cup brown sugar
1 1/2 cup hot water

Mix 3/4 cup sugar with the flour , 1/4 cup cocoa , baking powder and salt .
Pour and stir in the milk, melted butter and vanilla and beat in the mixer till incorporated
Pour the dough into a square shape pan with a side of 20 cm without greasing it
Mix remaining sugar with brown sugar and remaining cocoa powder and sprinkle over the dough in the pan
Finally pour over the boiling water without mixing it
Bake the cake at 180 C for 35-40 minutes
Remove from the oven and let it stand for 15 minutes before serving
Serve with the sauce that was created at the bottom of the pan and accompany with vanilla ice cream

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου