Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Πεντανόστιμα τυροπιτάκια κουρού Mini Greek Feta cheese pies


Για την ζύμη
400 γρ γιαούρτι 
250 ml ελαιόλαδο 
500 γρ. φαρίνα
1 πρέζα αλάτι 
1 αυγό για το άλειμμα 

Για την γέμιση
φέτα τριμμένη
λίγο γιαούρτι 
ρίγανη,πιπέρι


Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λάδι
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε 1 λεπτό
Η ζύμη θα γίνει μαλακιά και τριφτή
Βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο
Ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση 
Χωρίζουμε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια,τα ανόιγουμε,βάζουμε στην μια πλευρά την γέμιση,τα κλείνουμε και τα πατάμε με το πιρούνι στην άκρη
Τα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 C για μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν

Ingredients
For the dough
400 gr greek yogurt
250 ml olive oil
500 gr self rising flour
1 pinch of salt 
1 egg for brushing

For the filling
Crumbled feta
Yogurt
Oregano and black pepper

Mix the yogurt with the oil
Add in the flour and the salt and need for 1 minute
The dough will become soft and crumbly
Put in the fridge for half an hour
Mix the ingredients for the filling
Devide the dough in small balls,open them and put a spoon of the filling on one side,close in crescent shapes and press the edges with a fork
Brush them with egg and bake them at 180C for 30 minutes till golden







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου