Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015

Έξτρα ζουμερό κοτόπουλο όρθια ψημένο σε κουτάκι μπύρας Extra juicy chicken baked upright in a beer can









Υλικά


1 μέτριο κοτόπουλο
1 κύβος κοτόπουλου αραιωμένος με ελαιόλαδο,μαζί με λίγο ζεστό νερό
1 κουτάκι μπύρας 400 ml τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο
σκόνη μουστάρδας
κέτσαπ
αλάτι,μαύρο πιπέρι,κόκκινο γλυκό πιπέρι,ρίγανη
1 ντομάτα

Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε το κοτόπουλο
Το βάζουμε σ'ένα μπωλ και το περιχύνουμε με λίγη μπύρα,το αλατίζουμε και το αλείφουμε με το ελαιόλαδο στο οποίο έχουμε διαλύσει τον κύβο μαζί με λίγο ζεστό νερό Προσθέτουμε,το μαύρο πιπέρι,το κόκκινο πιπέρι,την ρίγανη και τη σκόνη μουστάρδας
Αραιώνουμε την μαρινάδα που έμεινε στο μπωλ με λίγο ζεστό νερό και με λίγη μπύρα
Σταθεροποιούμε επάνω στο κουτάκι της μπύρας το κοτόπουλο ώστε να κάθεται όρθιο
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στη τελευταία σχάρα,προσθέτουμε την μαρινάδα και βάζουμε μια ντομάτα με κομμένη τη μεριά του κοτσανιού στη κορυφή του κοτόπουλου
Ψήνουμε στους 180 με 200C για μία ώρα με μία ώρα και 15 λεπτά περίπου ανάλογα με το μέγεθος του κοτόπουλου
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος βρέχουμε το κοτόπουλο με τα ζουμιά του ταψιού για να μη στεγνώσει και προσέχουμε το ταψί να μην μείνει χωρίς υγρά
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

                                     


                                

Ingredients

1 medium size chicken
1 chicken cube deluted in olive oil with some hot water
1 can of beer 400 ml wrapped in aluminum foil
mustard powder
salt,black pepper,sweet red pepper (paprika),oregano
1 tomato with the stem side cutted

Clean and wash the chicken 
Put it in a bowl wash over with some beer,season with salt and brush it with the olive oil mixture
Season it on both sides with black pepper,sweet red pepper and oregano
Dilute the marinade that was left in the bowl with some water and a little beer
Stabilize the chicken on the beer can so its sits upright
Put the pan in the oven in the last rack, add the marinade in the pan and place a tomato with the side of the stem, to the top of the chicken
Bake at 180 to 200C for an hour to an hour and 15 minutes depending on the size of the chicken
During cooking wash over the chicken with the juices of the pan so as not to dry,be carefull so the pan won't stay without liquids
Serve and enjoy!

                 





       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου