Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Λαχταριστό Παστίτσιο Pastitsio the Greek Lasagna





Υλικά






500 γρ μακαρόνια για παστίτσιο Νο 2
150 γρ φέτα τριμμένη
1 αυγό
Για τον κιμά
ελαιόλαδο
2 μεσαία κρεμμύδια τριμμένα
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 πρέζα ζάχαρη
2 μικρά καρότα τριμμένα
500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
1 ξυλάκι κανέλας
1 φύλλο δάφνης
1 κυβός ζωμός κοτόπουλου
250 γρ ντοματοχυμό
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι,μαύρο πιπέρι,κόκκινο πιπέρι,ρίγανη
Για την μπεσαμέλ
100 γρ βούτυρο η μαργαρίνη ή (6 μέτριες κ.σ μαλακωμένο βούτυρο η μαργαρίνη)
100 γρ αλεύρι ή (6  κ.σ αλεύρι)
1000 ml γάλα ή 4 ποτήρια του νερού γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
αλάτι,μαύρο πιπέρι
1 χούφτα κίτρινο τυρί τριμμένο
2 αυγά χτυπημένα

Βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντεντε τα στραγγίζουμε και τα λαδώνουμε

Για τον κιμά σ' ένα τηγανάκι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι,προσθέτουμε την ντομάτα και την ζάχαρη και αφήνουμε να ρουφήξει τα υγρά της.Αποσύρουμε από την φωτιά
Σε κατσαρολάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο,προσθέτουμε τον κιμά και σπάμε τους σβόλους του πατώντας τον μ'ένα πιρούνι
Αφού πάρει χρώμα προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι με την ντομάτα ,τα υπόλοιπα υλικά του κιμά και νερό να τον καλύψει
Σιγοβράζουμε για πάνω απο 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει χωρίς υγρά

Για την μπεσαμέλ
Λιώνουμε καλά το βούτηρο και προσθέτουμε το αλεύρι
Ανακατεύουμε με σύρμα να καβουρδιστεί λίγο
Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά,αφού ρουφήξει την πρώτη δόση προσθέτουμε την επόμενη
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε  τα αυγά,το τυρί  και αλατοπιπερώνουμε

Ανακατεύουμε 1 κουτάλα μπεσαμέλ με τα μακαρόνια,1 αυγό και αναμιγνύουμε
Στρώνουμε τα μισά σε λαδωμένο ταψί και προσθέτουμε από πάνω τον κιμά
Καλύπτουμε από πάνω με τα υπόλοιπα μακαρόνια και προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη φέτα
Καλύπτουμε με την μπεσαμέλ και την στρώνουμε ομοιόμορφα
Ψήνουμε στους 180C με 200 C μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ

Απολαμβάνουμε



                                      


Ingredients
500 gr macaroni pastichio No 2 or bucatini or ziti
150 gr grated feta cheese
1 egg

For the bolognese
2 medium onions chopped
2 tomatoes sliced into cubes
a pinch of sugar
2 small carrots grated
500 gr minced veal or pork or beef
1 cinnamon stick
1 bay leaf
1 chicken boulion cube
250 gr tomato juice
chopped parsley
salt, black pepper, red pipper,oregano

For the bechamel
100 g butter or margarine (6 moderate tbsp softened butter or margarine)
100 g flour (6 tbsp flour)
1000 ml milk or 4 glasses of  milk at room temperature
salt, black pepper
1 handful of grated yellow cheese
2 eggs, beaten

Boil the pasta al dente,drain them and grease them with olive oil

For the bolognese
In a frying pan saute the onion,add the tomatoes and sugar,bring to a boil and let it's liquid evaporate
In a sausepan put some olive oil add the minced meat and break the clods of the veal by pressing it with a fork
Once it changes colour add the sauteed onions with the tomato and the remaining ingredients and add water till it covers them
Simmer for 1 hour over low heat until its left without liquids

For the bechamel
Melt the butter well and add the flour
Stir in the flour with a wire whisk and let it roast for 30 seconds
Add the milk gradually ,after the mixture sucks the first dose add the next
Remove from the heat and add in the eggs,the cheese and salt and pepper

Mix a soup spoon of bechamel with the pasta and add in one egg
Spread half the pasta in a greased pan and cover them with the meat
Add the rest of the pasta on the top and grate some feta on the top
Cover with the bechamel and lay it evenly
Bake at 180C to 200C till golden brown

Enjoy!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου