Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Μάφινς με Στέβια και μαρμελάδα Blueberry χωρίς γλουτένη Gluten free Muffins with Stevia and Blueberry jam





Υλικά

1 αυγό
12 γρ στέβια ή 25 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
70 γρ γιαούρτι
20 ml αραβοσιτέλαιο
μισή κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη (65 γρ)
1 κ.γ μπέικινγκ πάουντερ χωρίς γλουτένη
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια η 2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.σ μαρμελάδα Blueberry χωρίς γλουτένη η μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 C
Χτυπάμε το αυγό με την στέβια,το γιαούρτι και το λάδι
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός της μαρμελάδας και χτυπάμε να ενσωματωθούν 
Κρατάμε 2 κ.σ από το μείγμα σε ένα μικρό μπωλάκι
Βάζουμε το μείγμα σε 4 βουτυρωμένα φορμάκια για μάφιν και τοποθετούμε μια κ.γ μαρμελάδα στην μέση στο κάθε μάφιν
Καλύπτουμε την μαρμελάδα με 1 κ.γ ζύμη που κρατήσαμε
Ψήνουμε στους 175 C για 15-20 λεπτά 
Αφού κρυώσουν γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη

Μερίδα
4 μικρά μάφινς
Θερμίδες
160 το ένα



Ingredients

1 egg
12gr stevia or 25 gr granulated sugar
70 gr yogurt
20 ml vegetable oil
half a cup of all purpose gluten free flour  (65 g)
1 tsp baking powder without gluten
1 pinch of salt
2 drops of vanilla extract

1 tbsp Blueberry gluten free jam or jam of your choice

Preheat your oven at 175 C
Beat the egg with the stevia,the yogurt and the oil
Add the remaining ingredients beside the jam and beat till incorporated
Keep 2 tbsp of the mixture in a small bowl
Put the mixture into 4 buttered ramekins for muffins and place a tsp of jam in the middle of each muffin
Cover the jam with 1 tsp of the dough you kept
Bake at 175 C for 15-20 minutes
Once cooled garnish them with powdered sugar


Servings
4 small muffins
Calories

160 each one







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου