για την γέμιση
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 ματσάκι φρέσκα σέσκουλα ή φρέσκο σπανάκι
αλάτι,μαύρο πιπέρι και ρίγανη
1 πρέζα δυόσμο ξερό ή φρέσκο
100 γρ φέτα τριμμένη
για το φύλλο για 4 πιτάκια
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμα για το ζύμωμα
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
λίγο νερό για το ζύμωμα
Για την γέμιση
Σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο
Προσθέτουμε τα σέσκουλα,τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να μαραθούν
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε τα σέσκουλα να πιούν τα υγρά τους
Στο τέλος προσθέτουμε την φέτα,κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει
Για την ζύμη
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το λάδι και το αλάτι
Προσθέτουμε λίγο νερό και αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη
Αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί
Χωρίζουμε στα 4 και σε αλευρωμένη επιφάνεια,ανοίγουμε σε ένα λεπτό και ορθογώνιο φύλλο
Απλώνουμε λίγη γέμιση στην μέση και κλείνουμε σε φάκελο,αλείφοντας τις γωνίες με λίγο νερό
Ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει και από τις 2 πλευρές
Ingredients
for the filling
1 dry onion minced
1 clove of garlic minced
300 gr of fresh spinach
salt,black pepper,oregano
a pinch of dry spearmint
100 gr feta cheese
For the dough for 4 phyllos
1 cup of flour plus more for kneading
1 tbsp of olive oil
1 pinch of salt
1/4 cup off water plus more for kneading
For the filling
Saute the onion and the garlic
Add the spinach,season it with salt and let it loose it's volume
Add in the herbs and let the spinach drink it's juices
Add in the feta cheese,remove from the heat and let it cool
For the dough
Mix the flour with the oil and the salt
Add in some water and flour and knead till you have a soft dough
Let it rest for 30 minutes
Divide in 4 and in a flour surface open each one in a restangular shape
Put some filling in the middle and close in an envelope shape by brushing the edges with some water
Bake them in a hot nonstick pan til golden on both sides
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου