Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Εύκολο Πορτοκαλένιο Ινδοκάρυδο της Μαμάς μου My moms Coconut and Orange Syroped Cake


Υλικά
7 αυγά (χωριστά κρόκοι,ασπράδια)
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
125 γρ αραβοσιτέλαιο
125 γρ μαργαρίνη λιωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
1,5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ινδοκοκάρυδο
1 φακελάκι μπέικινγκ
1 βανίλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Σιρόπι
3 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
2 κούπες νερό (ή 1 νερό και 1 χυμό πορτοκάλι)

Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά αφού πάρει βράση και αφήνουμε να κρυώσει
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα,προσθέτουμε τους κρόκους,την ζάχαρη,το λάδι,την μαργαρίνη
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά
Βάζουμε σε ταψάκι 28 εκ και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου στους 180 C μέχρι να ροδίσει
Σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με το κρύο σιρόπι και το αφήνουμε να ρουφήξει
Σερβίρουμε αφού κρυώσει και διατηρούμαι στο ψυγείο

Ingredients

7 eggs (yolks and whites seperately)
1 cup of granulated sugar
125 gr vegetable oil
125 gr melted margarine at room temperature
1,5 cup all purpose flour
1 cup of shredded coconuts
20 gr baking powder
1 tsp of vanilla extract
zest of 1 orange

Syrop
3 cups of granulated sugar
2 cups of water (or 1 cup of water and 1 cup orange juice)

Boil the syrup for 5 minutes after it comes to a boil and let it cool
Beat the egg whites in a meringue,add in the yolks,sugar,oil and margarine and mix
Add in the dry ingredients
Put in a 28 c pan and bake for about 30 minutes at 180 C
Syrop the hot cake with the cold syrop,let it suck in and cool
Serve it cold and store in the fridge



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου