Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Μυρμηγκάτο Κεκάκι Ψημένο Σε Χωνάκι-Cupcakes Παγωτό Ice Cream Cupcakes with Ganache Frosting



Υλικά 10-12 μίνι κεκάκια
85 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (μισή κούπα)
1 αυγό
125 γρ αλεύρι (1 κούπα)
1 κ.γ μπέικινγκ πάουντερ
1 πρ αλάτι
1 βανίλια
110 γρ γιαούρτι
μισή κούπα χρωματιστή τρούφα

Για την ganache
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γρ κρέμα γάλακτος

10-12 μίνι χωνάκια που στέκονται όρθια
Για το γαρνίρισμα
Χρωματιστή τρούφα
Πολύχρωμα κουφετάκια

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη
Προσθέτουμε το αυγό
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ,το αλάτι και την βανίλια εναλλάξ με το γιαούρτι
Αναμειγνύουμε την τρούφα με μια σπάτουλα
Βάζουμε τα χωνάκια παγωτού σε θήκες για μάφιν για να μην πέσουν ή τα βάζουμε σε ταψί
Βάζουμε στα χωνάκια παγωτού λίγο πιο κάτω από την μέση και ψήνουμε στους 175 C για 15-20 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσουν


Για την ganache
Σ'ένα μπολ περιχύνουμε την καυτή κρέμα πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα
Περιμένουμε 1-2 λεπτά και ανακατεύουμε να λιώσει
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα,μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει αλλά να μην γίνει εντελώς σφιχτό γιατί μετά δε θα περνάει από το κορνέ
Χτυπάμε την ganache με το μίξερ 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαν σαντιγί
Γαρνίρουμε τα κεκάκια με την ganache,με χρωματιστή τρούφα και με πολύχρωμα κουφετάκια
Βάζουμε σε τάπερ με κλειστό καπάκι για να μην πάρει υγρασία το χωνάκια και διατηρούμε στο ψυγείο

Ingredients for 10-12 mini cupcakes

85 gr butter at room temperature
100 gr granulated sugar (half a cup)
1 egg
125 gr all purpose flour (1 cup)
1 tsp baking powder
1 pinch of salt
1 tsp vanilla extract
110 gr yogurt
half a cup of sprinkles

For the ganache frosting
250 gr couverture chocolate chopped
250 ml heavy cream

10-12 mini ice cream cones that stand
For garnishing
Sprinkles
M&Ms or candy of your choice

Beat the butter with the sugar till fluffy and add in the egg
Add in the flour,baking powder,salt and vanilla alternating with the yogurt
Mix in the sprinkles with a spatula
Put the ice cream cones inside a muffin pan so they won't fall over or put them in a baking tray
Fill them some inches under the middle and bake them at 175 C for 15-20 minutes
Let them cool
For the frosting
In a bowl pour the cream over the chopped chocolate
Let it sit for 1-2 minutes and stir to melt
Let it cool and put in the refridgerator for about 1 hour to chill and thicken
Don't let it thicken to much cause it won't push through the piping bag
Beat it for 2-3 minutes till it becomes fluffy like whipped cream
Garnish the cupcakes with the ganache,sprinkles and candies
Store them in an airtigh container in the fridge



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου