Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Αφράτα Μάφινς,Γεμιστά -με Μερέντα The best Nutella Filled Muffins



Υλικά για 6 Μάφινς

μισή κούπα κρυσταλλική ζαχάρη (100 γρ)
1 αυγό
80 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου η 60 ml αραβοσιτέλαιο
1 κ.γ μπέικινγκ πάουντερ
1 κούπα αλεύρι (125 γρ)
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)
110 γρ γιαούρτι

Για την γέμιση
Μερέντα,μαρμελάδα,ή 90 γρ chocolate chips ή σταφίδες (μουσκεμένες σε ζεστό νερό ή χυμό,το μούλιασμα τις βοηθάει να μην καούν)

Σε λαδόκολα,με ένα χάρτινο κορνεδάκι,φτιάχνουμε κυκλάκια μερέντας και τα βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν
Με ένα σύρμα χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το λάδι
Προσθέτουμε το αλεύρι,με το αλάτι και το μπείκινγκ πάουντερ,εναλλάξ με το γιαούρτι
Βάζουμε σε θήκες για μάφιν,με ένα σκούπ για παγωτό,για να πέσει ίσια ποσότητα
Στην μέση τους βάζουμε ένα παγωμένο κυκλάκι μερέντας και καλύπτουμε με λίγη ζύμη ακόμα
Μπορούμε αντί για μερέντα να βάλουμε 1 κουταλάκι μαρμελάδα ή να ανακατέψουμε στην ζύμη chocolate chips ή σταφίδες
Ψήνουμε στους 175C για 25 λεπτά περίπου
Το γιαούρτι τα κάνει σούπερ αφράτα






Ingredients for 6 muffins

half a cup of granulated sugar (100 gr)
1 egg
80 gr butter at room temperature or  60 ml vegetable oil
1 tsp baking powder
1 cup of all purpose flour (125 gr)
1 pinch of salt
1 tsp of vanilla extract
zest of an orange (oprionally)
110 gr yogurt

For the filling
nutella.or jam,or 90 gr of chocolate chips or soaked raisins (soaked in warm water or juice,that helps them so they won't burn)

In a parchment paper,do small circles of nutella,with a paper pastry bag,and put them in the freeze to become frozen
With a hand beater,beat the egg with the sugar and pour in the oil
Add in the flour with the salt and baking powder,alternating with the yogurt
Put into muffin tins,with an ice cream scoop,to divide the dough equally
In the middle of each one,put a circle of frozen nutella,and cover with some more dough
Instead of nutella,you can put a tsp of jam,or mix in the dough,chocolate chips or raisins
Bake it at 175 C for 25 minutes,till done
The yogurt makes them super moist








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου