Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Κριθαρότο Μανιταριών



Υλικά

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
250 γρ μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
1 κούπα κριθαράκι
ρίγανη,αλάτι,μαύρο πιπέρι και κόκκινο γλυκό πιπέρι
1/4 ποτηράκι λευκό κρασί
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 πρέζα ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού ντοματοχυμό
1 πρέζα κανέλα
3,5 κούπες ζωμό κοτόπουλο η λαχανικών (διαλύουμε 2 κύβους σε 4 κούπες καυτό νερό για ευκολία)
1 κουταλιά βούτυρο η μαργαρίνη
1 χούφτα παρμεζάνα ή φέτα τριμμένη
μαϊντανό ψιλοκομμένο 

Σοτάρουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια να πάρουν χρώμα
Προσθέτουμε το κριθαράκι
Σβήνουμε με το κρασί
Προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα,την ζάχαρη και το ντοματοχυμό,μια πρέζα κανέλα,την ρίγανη,το αλάτι και τα πιπέρια
Σιγά σιγά προσθέτουμε 3.5 κούπες ζωμό κοτόπουλο η λαχανικών
Μέχρι να το πιει και να μελώσει 
Προσθέτουμε αλάτι,όσο χρειάζεται και ανακατεύουμε τακτικά να μην πιάσει στο πάτο
Στο τέλος προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο και μια χούφτα παρμεζάνα ή φέτα τριμμένη
Σερβίρουμε ζεστό, πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου