100 γρ μαργαρίνη
100 γρ μαύρη ζάχαρη
4 μήλα κομμένα σε φέτες
για το κέικ
200 ml αραβοσιτέλαιο
300 γρ ζάχαρη
440 ml χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 βανίλιες
1 κ.γ μαχλέπι
500 γρ φαρίνα
Λιώνουμε την μαργαρίνη με την μαύρη ζάχαρη και την απλώνουμε σε 30άρι ταψί,που του έχουμε στρώσει λαδόκολλα
Ανακατεύουμε το λάδι,με την ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού
Προσθέτουμε την φαρίνα,το ξύσμα,τις βανίλιες και το μαχλέπι
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα και ψήνουμε στους 170 C για 45 λεπτά περίπου
Ξεφορμάρουμε γυρνώντας το ανάποδα σε μια πιατέλα και βγάζουμε την λαδόκολλα από πάνω
Είναι πολύ ζουμερό,σαν σιροπιαστό,δεν μένει ψίχουλο
Υπέροχη!!!!μπράβο σας συγχαρητήρια!!!Η καλύτερη νηστίσιμη πού έχω φάει!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή