Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Η διάσημη Φραουλόπιτα στο Τηγάνι




 
Υλικά
1 κ.σ βούτυρο
1 κ.σ ζάχαρη
300 γρ φράουλες κομμένες σε φέτες

Για την ζύμη
1 αυγό
50 ml αραβοσιτέλαιο
100 γρ γιαούρτι
150 γρ φαρίνα
1 βανίλια
2-3 κ.σ γάλα

Σοτάρουμε τις φράουλες,στο βούτυρο και στην ζάχαρη για 5 λεπτά
Ανακατεύουμε τα υλικά για την ζύμη και την απλώνουμε πάνω από τις φράουλες
Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και ψήνουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
Βάζουμε μια οδοντογλυφίδα στην ζύμη για να δούμε ότι έγινε και την αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο
Την αφήνουμε 4-5 λεπτά να ψηθεί και από την άλλη μεριά,αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου