Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Σπανακοτυρόπιτα με Σουρωτή - Κάνει τα Έτοιμα Φύλλα σαν Σπιτικά - Με το Μυστικό της κύριας Βέφας Αλεξιάδου


 

Υλικά

Φύλλο Χωριάτικο (προτιμώ ψαχνών ή ζαγορίσιο)
100 ml ελαιόλαδο
100 ml σουρωτή (ανθρακούχο νερό)

Για την γέμιση 

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
800 γρ σπανάκι
200 γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ φέτα τριμμένη
125 γρ μοτσαρέλα
1 αυγό
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο
δυόσμο ξερό
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το σπανάκι
Το αλατίζουμε και αφήνουμε να πιει τα υγρά του 
Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει 

Στρώνουμε 4 φύλλα στην από κάτω πλευρά
Το κάθε φύλλο το πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και το αλείφουμε με σουρωτή
Στρώνουμε την γέμιση πάνω από το 4ο φύλλο και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα
Αν χρειαστεί θα κόψουμε τις άκρες, εγώ δε τις πετάω,τις λωρίδες τις στρώνω μαζί με τα φύλλα
Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 165 C για 40-45 λεπτά ,μέχρι να ροδίσει,πάνω κάτω









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου