Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Μελωμένο Γιουβέτσι με Μοσχαράκι - Στον Φούρνο


Υλικά
700 γρ μοσχάρι (ποντίκι ή ελιά σε κυβάκια)
ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο 
μισό φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 κ.σ πελτέ
πάπρικα γλυκιά
1 κύβος ζωμός βοδινός η κοτόπουλο
2 καρότα 
1 φύλλο δάφνης
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη

1 κούπα κριθαράκι
1 φρέσκια ντομάτα σε κύβους
250 ml ντοματοχύμο
1 κ.σ κέτσαπ
1 φύλλο δάφνης

γραβιέρα ή μοτσαρέλα για το σερβίρισμα

Σοτάρουμε το κρέας,να πάρει χρώμα και σβήνουμε με κρασί
Αφαιρούμε από την κατσαρόλα,την σκουπίζουμε,προσθέτουμε ελαιόλαδο,σοτάρουμε το κρεμμύδι και του προσθέτουμε τον πελτέ και την πάπρικα
Ξαναπροσθέτουμε το σοταρισμένο κρέας με τα ζουμιά του
Προσθέτουμε τα καρότα,φύλλο δάφνης,μαύρο πιπέρι και ρίγανη και τον ζωμό και καλύπτουμε με νερό να σκεπάσει το κρέας
Αφού πάρει βράση,αφαιρούμε τους αφρούς από πάνω με μια κουτάλα
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να γίνει λουκούμι Θα πάρει 2 ώρες και 20 λεπτά σε σιγανή φωτιά 
Αλατίζουμε στο τέλος αφού έχει γίνει τρυφερό το κρέας
Σοτάρουμε το κριθαράκι μισό λεπτό,έτσι δε θα λασπώσει
Θα το προσθέσουμε στο ταψί,μαζί με την φρέσκια ντομάτα,το ντοματοχυμό,το κέτσαπ και το κρέας και θα το καλύψουμε με τον ζωμό

Η αναλογία κριθαράκι νερό είναι 1 προς 3
Θα ψήσουμε το γιουβέτσι μας για 30 λεπτά ,σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο η μέχρι να μελώσει
Θα το βγάλουμε από τον φούρνο όσο έχει ακόμα υγρά 
Ενα ακόμα κόλπο να μην λασπώσει είναι να του προσθέσουμε λίγα παγάκια,έτσι θα σταματήσει ο βρασμός και θα μείνει με το ζουμί του
Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο,πασπαλίζουμε από πάνω με γραβιέρα η μοτσαρέλα






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου