Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Γιαουρτογλυκό με Ζελέ,Γιαούρτι και Φρούτα - Τζελόκρεμα στην Φόρμα


 

Υλικά
2 φακελάκια ζελέ
200 ml καυτό νερό (x2)
200 ml κρύο νερό (x2)
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ μύρτιλα

Ανακατεύουμε το 1 φαλεκάκι ζελέ με το καυτό νερό 
Του προσθέτουμε και το κρύο και βάζουμε στο ψυγείο 2 ώρες
Αφού μισοπήξει προσθέτουμε τα μύρτιλα (έτσι δεν θα πέσουν κάτω)
Βάζουμε άλλες 4 ώρες στο ψυγείο να σφίξει εντελώς
Ανακατεύουμε το 2ο φακελάκι ζελέ,με το καυτό και το κρύο νερο και αφήνουμε να σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει
Ανακατεύουμε στο μείγμα του ζελέ το γιαούρτι
Ρίχνουμε το μείγμα του γιαουρτιού πάνω από το παγωμένο ζελέ και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει τουλάχιστον 6 ώρες
Περνάμε ένα μαχαιράκι γύρω από την φόρμα,την βουτάμε λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό και ξεφορμάρμουμε
Εναλλακτικά φτιάχνουμε το γλυκό σε φορμάκια 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου