Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Κοκκινιστό Πιλάφι με Καλαμαράκια Κονσέρβα - Εύκολα και Γρήγορα στο Πυρέξ



Υλικά

1 κονσέρβα καλαμάρι (ολόκληρο ή ψιλοκομμένο)
1 κρεμμύδι ξερό
1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες 
μισή κούπα ρύζι κίτρινο
μισή κούπα ρύζι νυχάκι
250 ml χυμό ντομάτας
1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη 
1 κ.σ κέτσαπ
αλάτι,μαύρο πιπέρι,ρίγανη,διόσμο
πάπρικα γλυκιά
άνηθο ψιλοκομμένο
4 κούπες ζωμό λαχανικών

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το τριμμένο σκόρδο
Του προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε μισό λεπτό να γυαλίσει
Βάζουμε όλα τα υλικά στο πυρέξ μας ,εκτός από τα καλαμάρια και τον άνηθο . Αυτά θα μπουν στο τέλος
Ψήνουμε στους 175 C για 35-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το ρύζι
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε το φαγητό για να ψηθεί το ρύζι ομοιόμορφα
Όταν είναι έτοιμο,αφαιρόυμε από τον φούρνο,του προσθέτουμε το καλαμαράκι και τον άνηθο και σερβίρουμε όσο είναι καυτό
*αν πάρουμε κονσέρβα με όλοκληρο καλαμάρακι,θα τους αφαιρέσουμε την μεμβράνη από την μέση,θα τα στραγγίσουμε και θα τα ψιλοκόψουμε 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου