Δευτέρα 4 Αυγούστου 2025

Μελιτζάνες Παπουτσάκια Χωρίς Τηγάνισμα – Ελαφριά & Πεντανόστιμα!


Υλικά  

4 μεγάλες μελιτζάνες

για τον κιμά

1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη 
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
2 καρότα τριμμένα
πάπρικα γλυκιά,ρίγανη,αλάτι,πιπέρι
2 πρέζες κανέλα
1 φύλλο δάφνης
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
250 ml ντοματοχυμό
1 κ.σ κέτσαπ
μαϊντανό ψιλοκομμένο 

Για την μπεσαμέλ
50 γρ βούτυρο ή λάδι
100 γρ κορν φλάουρ
1 λίτρο γάλα
αλάτι,πιπέρι
1 πρέζα κανέλα
2 κρόκους
1 χούφτα κίτρινο τυρί τριμμένο

φέτα τριμμένη


Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές ροδέλες και τις χαράζουμε στην μέση με το μαχαίρι
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στους 175 C,μέχρι να μαλακώσουν,προσέχουμε να μην πάρουν χρώμα 

Για τον κιμά 

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σκόρδο 
Προσθέτουμε τον κιμά,σοτάρουμε να αλλάξει χρώμα και πατάμε με ένα πιρούνι να διαλυθούν οι σβόλοι του
Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο,την σάλτσα ντομάτας και τα μυρωδικά
Τον ζωμό κοτόπουλο την δάφνη και το νερό και αφήνουμε να σιγροβράσει και να μείνει με την σάλτσα του
Την σκελίδα σκόρδου την λιώνουμε και αφαιρούμε την δάφνη
Προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για την μπεσαμέλ

Λιώνουμε το βούτυρο κι ανακατέυουμε με το κρύο γάλα,προσθέτουμε το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί 
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά
Αφού κάνει μικρές φουσκάλες και δέσει κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους και το τυρί
*Αν μας κρυώσει και πήξη μπορούμε να την αραιώσουμε με λίγο νερό

Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά,πασπαλίζουμε με λίγη φέτακαι καλύπτουμε την κάθε μια με λίγη μπεσαμέλ
Ψήνουμε στους 175 C ,για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου