Υλικά
Στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες (φιλέτο ξεκοκαλισμένο)
Ελαιόλαδο
Για το πανάρισμα
Αλεύρι
Αυγά
Φρυγανιά
Αλάτι,κόκκινο πιπέρι,μαύρο πιπέρι,ρίγανη,σκόνη σκόρδου
Αλατίζουμε το αλεύρι
Χτυπάμε τα αυγά με λίγο νερό
Ανακατεύουμε στην φρυγανιά το κόκκινο πιπέρι,το μαύρο πιπέρι,την ρίγανη και την σκόνη σκόρδου
Πανάρουμε τις μπουκίτσες παιρνόντας τες πρώτα από το αλεύρι μετά από το χτυπημένο αυγό και τέλος από την φρυγανιά
Βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις περιχύνουμε με λίγο λάδι
Ψήνουμε στους 180 C μέχρι να ροδοκοκκινήσουν
Μετά από τα πρώτα 15 λεπτά τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά και τις ψήνουμε 20 λεπτά ακόμα
Βγάζουμε τις κοτομπουκιές και ψήνουμε τις φτερούγες άλλα 10 λεπτά
Ingredients
Chicken breast cut into bite-sized pieces (boned fillet)
olive oil
For the crust
flour
eggs
water
bread crumbs
salt,red pepper,black pepper,oregano,garlic powder
Season the flour with salt
Beat the eggs with some water
Mix the bread crumbs with the red pepper,black pepper,garlic powder and oregano
Flour the chicken bites first,then dip them in the beaten eggs and at the end into the breadcrumbs
Place in a baking pan lined with parchment paper and drizzle them with olive oil
Bake them at 180 C til golden brown
After the first 15 minutes turn them on the other side and bake them for 20 more minutes
Take the nuggets out and bake the chicken wings for 10 more minutes
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου