Υλικά
3 κούπες ζάχαρη (η 1 χωριστά για την καραμέλα)
2 κούπες νισεστέ
4 κούπες νερό
60 γρ αραβοσιτέλαιο
60 γρ ελαιόλαδο
25 γρ βούτυρο λιωμένο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κγ και 1/4 κανέλα
1/4 κ.γ γαρίφαλο
1/4 κούπας ξηροί καρποί (καρύδια ,αμύγδαλα)
Βάζουμε μια κατσαρόλα στο μάτι να ζεσταθεί
Φτιάχνουμε την καραμέλα με την 1 κούπα ζάχαρη ρίχνοντας 1/4 της κούπας σκόρπια στο πάτο της κατσαρόλας,περιμένουμε να λιώσει και ρίχνουμε λίγη ακόμα μέχρι να τελειώσει όλη η ζάχαρη Περιμένουμε να καραμελώσει παίρνοντας ένα χρυσαφί χρώμα,δεν ανακατεύουμε με κουτάλι,κουνάμε δεξιά και αριστερά την κατσαρόλα
Διαλύουμε καλά τον νισεστέ σε 4 κούπες νερό και προσθέτουμε το λάδι και το βούτυρο Προσθέτουμε τις 2 κούπες ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν
Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στην λιωμένη καραμέλα
Η καραμέλα θα γίνει ένα γρομπαλάκι που θα επιπλέει στο μείγμα άλλα μην ανησυχείτε θα διαλυθεί ανακατεύοντας το
Ανακατεύουμε την κανέλα και το γαρίφαλο με τα καρύδια και τα προσθέτουμε στον χαλβά,λίγο πριν σφίξει καλά
Βάζουμε σε ταψάκι και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 5΄ λεπτά να πιάσει κρούστα
3 cups of granulated sugar (1 cup seperately for the caramel )
2 cups corn flour or niseste flour 4 cups water 60 grams vegetable oil
60 gr olive oil
25 gr butter melted (in room temperature)
1 tsp and 1/4 cinnamon
1/4 tsp of clove (powdered)
walnuts
Put a pot in the stove to get warm Make the caramel by putting 1/4 cup of the sugar scattered on the bottom of the pot .Wait till it melts and add another 1/4 cup till you finish with the 1 cup of sugar,wait for it to caramelize and take a golden color . DO NOT mix it with a spoon ,move the pan left and right with your hands
Dissolve the corn flour well in 4 cups of water,add in the oil and the melted butter and the 2 cups of sugar and stir well to dissolve
Add this mixture to the melted caramel
The caramel will become a ball that floats into the mix but do not worry it wil dissolve while stirring it
Mix the cinnamon and clove with the walnuts and put them in the halva just before it thickens
Place in a baking pan,drizzle the top with some granulated sugar and bake it in the oven grill for about 5 minutes so it gets a caramelized crust on the top
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου