Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικα Κουλουράκια Christmas Sugar Cookies


Υλικά

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ μπεικινγκ σόδα
1 κούπα βούτυρο (225 γραμ) σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη (200 γραμ)
2 αυγά
2 βανίλιες
Για το γλάσο
2 ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
3 κούπες άχνη (380γρ)

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά
Κοσκινίζουμε το αλεύρι την σόδα τις βανίλιες και το αλάτι, προσθέτουμε στο μείγμα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη
Χωρίζουμε την ζύμη στα 2,την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα το λιγότερο να σφίξει
Ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος 1-2 εκ σε αλευρωμένη επιφάνεια
Κόβουμε σε σχήματα που θέλουμε και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα
Βάζουμε στο ψυγείο για άλλα 15 λεπτά για να κρυώσει η ζύμη και να μην απλωθεί στο ψήσιμο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 10 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν οι άκρες
Βγάζουμε από  τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν Όταν τα βγάλουμε θα είναι λίγο μαλακά όταν τα πατάμε 
Για το γλάσο χτυπάμε τα ασπράδια να αφρατέψουν, προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει το γλάσο Για πιο σφιχτό γλάσο βάζουμε κι άλλη ζάχαρη και για πιο αραιό 1 κ.γ νερό
διακοσμούμε τα μπισκότα με το γλάσο και το αφήνουμε να στεγνώσει
Τοποθετούμε σε αεροστεγή κουτί για να μην ξεραθούν

Ingredients

3 cups flour all-purpose
1 pinch of salt
1 tsp baking soda
1 cup butter ( 225 grams ) at room temperature
1 cup granulated sugar ( 200 grams )
2 eggs
2 tsp vanilla exract
For the icing
2 egg whites
1 pinch salt
3 cups powdered sugar ( 380 grams )

Beat the butter with the sugar and addin  the eggs
Sift the flour, baking soda, vanilla and salt, add to the mixture and beat until you have a smooth dough
Divide the dough in half , wrap in plastic wrap ,refrigerate for at least 1 hour till firm
Open the dough to a thickness of 1.2 cm on a floured surface
Cut into desired shape and place in a baking pan lined with parchment paper
Refrigerate for another 15 minutes so the dough won't spread during baking
Bake in preheated oven at 180 C for 10 minutes until the edges are golden brown
Remove from the oven and let them cool When removed the cookies will be a little soft when pressed
For the icing , beat the egg whites till frothy,add in the sugar and beat untill smooth If necessary to get the right consistany add more sugar or water
decorate the cookies with the icing and leave them to dry
Store them in an airtight container













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου