Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
ρίγανη
2-3 κ.σ ελαιόλαδο
λίγη φέτα τριμμένη
1 πρέζα ζάχαρη
12 γρ νωπή μαγιά
μισό ποτήρι χλιαρό γάλα και όσο ακόμα πάρει
ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες ξεσποριασμένη
2 αυγά
Διαλύουμε την μαγιά σε μισό ποτήρι γάλα και προσθέτουμε μια πρέζα ζάχαρη
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,το αλάτι,τη ρίγανη,το ελαιόλαδο και τη φέτα
Προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά και όσο ακόμα πάρει μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη
Αφήνουμε να. διπλασιασθεί σε μέγεθος,σε λαδωμένο μπολ σκεπασμένο με πετσέτα η διαφανή μεμβράνη
Βάζουμε σε λαδωμένο ταψί,και ανοίγουμε με τα χέρια μας τη ζύμη σε οβάλ και κάνουμε παντού δαχτυλιές από πάνω
Περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και στρώνουμε τη ντομάτα
Ψήνουμε στους 180C για 40 λεπτά περίπου ως που να ροδίσει και από τις 2 πλευρές
10 λεπτά πριν ψηθεί σπάμε από πάνω 2 αυγά μάτια,και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να γίνουν
Ingredients
2 cups of all purpose flour
1 pinch of salt
oregano
2-3 tbsp olive oil
crumbled feta cheese
1 pinch of sugar
12g fresh yeast
half a glass of lukewarm milk and as more as it gets
tomato, cut into thin slices seeded
2 eggs
Disolve the yeast in half a glass of lukewarm milk and add a pinch of sugar
In another bowl mix the flour, salt, oregano, olive oil and feta
Add the milk with the yeast and some more to make a pliable dough
Let it double in size,in an oiled bowl covered with a towel or with plastic wrap
We place in a greased baking pan and open the dough with our hands,in an oval shape and push our fingerprints everywhere over the top
Drizzle with some olive oil on the top and lay the tomato slices
Bake at 180C for about 40 minutes till it's golden brown on both 2 sides
10 minutes before the baking is done break 2 eggs on the top and continue baking till their done
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου