Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Κριθαράκι.κρασάτο με φτερούγες κοτόπουλου Greek orzo with red wine and chicken wings



Υλικά

3 κούπες κριθαράκι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
μισό ποτήρι κόκκινο κρασί ημίγλυκο
6 κούπες νερό η ζωμό κοτόπουλο καυτό
8 φτερούγες κοτόπουλο
1-2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κ.σ κέτσαπ
250 ml ντοματοχυμό
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
Για τη μαρινάδα των φτερών
2-3 κ.σ κ.σ κέτσαπ
2 κ.γ κόκκινο πιπέρι
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη

Ανακατεύουμε τις φτερούγες με τη μαρινάδα και ψήνουμε στους 180C για 40 -45 λεπτά περίπου να ροδίσουν
Τις βγάζουμε από το τάψι και τις βάζουμε σ'ένα πιάτο .Κρατάμε τα ζουμιά του ταψιού
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ένα τηγανάκι,προσθέτουμε το κριθαράκι σοτάρουμε λίγο,δυναμώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με κρασί
Ρίχνουμε το κριθαράκι στο ταψί και καλύπτουμε με το νερό.Και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα αν χρειαστεί
5 λεπτά πριν γίνει προσθέτουμε τις φτερούγες
Αν δε το φάμε ζεστό για να μη λασπώσει ανακατεύουμε λίγα παγάκια στο κριθαράκι,για να σταματήσει ο βρασμός
Σερβίρουμε τρίβοντας λίγο κασέρι η κεφαλοτύρι πάνω στο κριθαράκι

Ingredients

3 cups of orzo
1 onion, finely chopped
half a glass of sweet red wine
6 cups water or chicken broth hot
8 chicken wings
1-2 tomatoes, chopped
2 tbsp ketchup
250 ml tomato juice
salt, pepper, oregano
For the marinated wings
2-3 tbsp tbsp ketchup
2 tsp red pepper
salt, pepper, oregano

Mix the wings with the marinade and bake at 180C for about 40 -45 minutes till they cooked
Remove them from the pan and keep them in a dish .Keep the pan juices
Saute the onion in a frying pan, add the orzo turn the heat up,pour in the wine and let the alcohol evaporate
Add the orzo to the  baking pan and cover with water or broth and add the remaining ingredients ,during cooking add a little more water if necessary
5 minutes before its done add in the wings
If you do not eat it hot, mix a  few ice cubes in the orzo so the boil of the orzo will stop and it will not get overboiled and sticky
Serve with grated Parmesan or kefalotyri cheese over the orzo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου