Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Καραμελωμένα μήλα Caramelized apples





Υλικά

1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
4 κ.σ νερό
2 σταγόνες λεμόνι
Κόκκινο η μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
5 μικρά μήλα


Πλένουμε τα μήλα και  τα στεγνώνουμε με μια πετσέτα,τους βγάζουμε το κοτσάνι και τους βάζουμε ξυλάκια παγωτού.Μπορούμε να τα πιάσουμε κι από το κοτσάνι βουτώντας τα στη καραμέλα με τεράστια προσοχή
Βάζουμε σε κατσαρολάκι την ζάχαρη το λεμόνι και το νερό και περιμένουμε να πάρει βράση,σε μέτρια φωτιά
Αφού πάρει βράση μετράμε 5-6 λεπτά .Το μείγμα θα είναι υγρό και θα αρχίσει να γίνεται καραμελένιο
Προσθέτουμε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής
Η καραμέλα είναι έτοιμη όταν στάξουμε λίγο σε κρύο νερό και μένει σταθερή σταγόνα
Με γρήγορες κινήσεις βουτάμε μέσα το κάθε μήλο ξεχωριστά και το βάζουμε σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα, να σταθεί η καραμέλα
Διατηρούμε 1 μέρα σε αεροστεγές σκεύος η σε διαφανή σακουλάκια




Ingredients 
1 cup granulated sugar
4 tbsp water
2 drops of lemon juice
red or blue food coloring 
5 small apples 




We wash the apples and dry them with a cleaning towel,we take their stem off and put in ice cream sticks We can also catch them from their stem while we 're dipping them in the caramel with huge attention
We put the sugar,the lemon juice and the water in a sauce pan and we wait for it to boil,in medium heat
When it starts boilling we count 5-6 minutes The mixture will be liquid and will start getting caramel color
We add in the food coloring 
With quickly moves we dip each apple in the caramel seperately and we put them in a pan lined with parchment paper,till the caramel sets
We keep for a day in an airtight container or in transparent bags



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου