για τη ζύμη Πατέ μπριζέ
3 με 3.5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμ μαργαρίνη ή βούτυρο
μισή κούπα ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
βανίλια ή ξύσμα λεμονιού
προαιρετικά 4-5 κ.σ παγωμένο νερό αν η ζύμη δεν είναι εύπλαστη
για τη γέμιση
2 κούπες πουρέ κολοκύθας
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά αλεύρι
1 κ.γ κανέλα
1 κούπα γάλα
2 αυγά
Για τη ζύμη Αναμιγνύουμε με το χέρι όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη .Δεν παραζυμόνουμε γιατί θα σκληρύνει η ζύμη Βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα .Είναι απαραίτητο αυτό το βήμα,κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες που το βούτυρο στη ζύμη μαλακώνει γρήγορα και δε μπορούμε να πλάσουμε τη ζύμη
Blind baking
Απλώνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα στρώνοντας τη καλά στις γωνίες Στρώνουμε μέσα λαδόκολλα και γεμίζουμε με φασόλια που θα έχουμε για το ψήσιμο τάρτας μόνο καθώς μετά δε μπορούν να μαγειρευτούν.Ψήνουμε 15 λεπτά στους 170 C
Για τη γέμιση αναμιγνύουμαι όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε έναν λείο χυλό
Βγάζουμε τη λαδόκολλα με τα φασόλια και γεμίζουμε την τάρτα με την γέμιση .Ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 170 C Αν πάρει πολύ χρώμα η ζύμη την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μη καεί και συνεχίζουμε το ψήσιμο,μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή από το κέντρο της τάρτας .Η γέμιση θα είναι σαν μια παχιά κρέμα.Αφήνουμε 2-3 ώρες να κρυώσει καλά και σερβίρουμε γαρνίροντας με σαντιγύ αν θέλουμε
Ingredients
for the pate brizee
3 to 3.5 cups flour all purpose
250 g butter or margarine
half a cup of granulated sugar
2 egg yolks
vanilla or lemon zest
optional 4-5 tbsp ice water if the dough is not pliable
For the filling
2 cups pumpkin puree
3/4 cup sugar
1 tablespoon honey
1 tablespoon flour
1 tsp cinnamon
1 cup milk
2 eggs
For the dough Mix by hand all the ingredients to make a pliable dough .Not overmix,cause it will toughen the dough refrigerate for 1 hour this is step necessary, especially during the summer months the butter in the dough softens quickly and we can not shape the dough easilly
Blind baking
Spread the dough into the tart pan,allso laying it well through the corners Lay in parchment paper and fill with beans you have only for baking tarts,cause they can not be cooked afterwards Bake for 15 minutes at 170C.
For the filling mix all ingredients till you have a smooth batter
Remove the parchment paper and beans and fill the tart with thefilling Bake for 45-50 minutes at 170 C ,if the crust gets too golden brown cover it with aluminum foil and continue baking until a toothpick comes out dry from the center of the filling.It will be like a thick cream Let it cool well for 2-3 hours and serve garnished with whipped cream if you want
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου