Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Λουκουμάδες με μέλι της Βέφας Αλεξιάδου Greek loukoumades-donuts of Vefa Alexiadou



Υλικά

για τη ζύμη:
1 κούπα χλιαρό νερό (40 βαθμών Κελσίου)
1 κούπα χλιαρό γάλα (40 βαθμών Κελσίου)
2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 60 γρ. νωπή
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
4 κουταλιές λάδι
3 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
για το γαρνίρισμα:
μέλι κανέλα καρύδια ψιλοκομμένα

Άτομα: Γίνονται 100 λουκουμάδες
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα .

Εκτέλεση:Διαλύστε τη μαγιά στο νερό. Βάλτε τη στο μπολ του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και χτυπήστε τα όλα μαζί 2' στη δυνατή ταχύτητα, να γίνουν λείος χυλός. Σκεπάστε το μπολ με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε το σε ζεστό μέρος, να φουσκώσει η ζύμη. Για να φουσκώσει πιο γρήγορα, βάλτε το μπολ μέσα στο φούρνο, που έχετε προηγουμένως θερμάνει στους 50 βαθμούς Κελσίου, σβήστε τον κι αφήστε τη ζύμη μία ώρα περίπου, ώσπου να κάνει φούσκες στην επιφάνεια. Πατώντας τη ζύμη μέσα στη χούφτα σας, κόψτε μ' ένα κουτάλι, βουτηγμένο σε νερό, κομματάκια ζύμης και ρίξτε τα σε καυτό λαδι. Το κουτάλι θα το βουτάτε στο νερό κάθε φορά, πριν κόψετε τη ζύμη, για να μην κολλάει σ' αυτό. Με μια τρυπητή κουτάλα πατάτε τους λουκουμάδες, ώστε να καλύπτονται από το λάδι, για να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές. Μόλις τους βγάζετε από το λάδι, περιχύνετέ τους με ζεστό μέλι, κανέλα και ψιλοκομμένα καρύδια. Αν το μέλι είναι πολύ πυκνό, αραιώστε το με λίγο νερό και βράστε το. Αφαιρέστε τον αφρό και χρησιμοποιήστε το. Οι λουκουμάδες σερβίρονται μόνο ζεστοί και φρεσκοψημένοι.

for the dough:
1 cup warm water (40 degrees Celsius)
1 cup warm milk (40 degrees Celsius)
2 sachets of dried yeast or 60 g. fresh
1 tablespoon sugar
1 teaspoon salt
4 tablespoons oil
3 1/4 cup flour, all-purpose
for garnish:
honey cinnamon chopped walnuts

People: 100 greek loukoumades
Preparation time: 1 hour
Cooking time: 1 hour.

Directions: Dissolve the yeast in water. Put it in the mixer bowl with the other ingredients of the dough and beat together 2' minutes at high speed, to make a smooth batter. Cover the bowl with plastic wrap and leave it in an warm place to rise. To rise more quickly, put the bowl in the oven, you have to heat it before at 50 degrees Celsius, turn the oven off ,put in the dough and leave it for about one hour, until it makes bubbles on it's surface. Pressing the dough with your handful,you will cut with a spoon you dipped in water, and pour the dough pieces in the hot oil. The spoon will be dipped in water each time before cutting the dough so it will not stick to it. With a slotted spoon press them in the oil till brown from all sides. When you remove them from the oil, pour them with hot honey, cinnamon and chopped walnuts. If the honey is too thick, dilute it with a little water and boil it. Remove the foam and use it. The  donuts are served warm and freshly baked.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου