Υλικά
1 κοτόπουλο
αλάτι,πιπέρι ρίγανη
ελαιόλαδο και μαργαρίνη
4-5. κ.σ κέτσαπ
3-4 κ.σ μουστάρδα σε σκόνη
2 κ.σ κόκκινο πιπέρι γλυκό
μισή με μία κ.σ κάρυ
προαιρετικά 1 κ.γ σκόνη σκόρδο
1 κ.σ ξύδι
Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά μέσα και έξω
Αν θέλουμε βάζουμε 2 σκελίδες σκόρδο,κλωνάρια βασιλικού και λεμόνι μέσα
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλείφουμε με μαργαρίνη το στήθος του κάτω από τη πέτσα
Αλείφουμε με τα υλικά της μαρινάδας και από τις 2 πλευρές
Η σκόνη κάρυ είναι αυτή που κάνει τραγανή τη πέτσα του κοτόπουλου
Βάζουμε λίγο νερό στο ταψί. και βάζουμε το κοτόπουλο με το στήθος προς τα κάτω
Ψήνουμε για 1 με 1,5 ώρα στους 180-200C ανάλογα με το μέγεθος του κοτόπουλου
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο,με μια κουτάλα ,ζουμί από το ταψί για να μη στεγνώσει
Ingredients
1 chicken
salt, pepper oregano
olive oil and margarine
4-5. tbsp ketchup
3-4 tbsp mustard powder
2 tbsp sweet red pepper
half a tbsp curry
optional 1 tsp garlic powder
1 tbsp of vinegar
Salt the chicken well inside and out
If you want put 2 garlic cloves, basil sprigs and lemon inside the chicken
Drizzle with olive oil and coat with margarine inside the chicken breast by putting your fingers,beneath the skin
Spread with the marinade ingredients on both sides
The curry powder makes the skin crispier
Put some water in the pan. and put the chicken with the breast side facing down
Bake for 1 to 1.5 hour at 180-200C depending on the size of the chicken
During baking pour over the chicken,juice from the pan, to avoid drying
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου