Υλικά
250 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισό κ.γ αλάτι
1/4 κ.γ ζάχαρη
1 ξηρή μαγιά
400 ml χλιαρό νερό
4 κ.σ ελαιόλαδο
1/4 κούπας ηλιόσποροι
νιφάδες βρώμης για το πασπάλισμα
Ανακατεύουμε στο αλεύρι το αλάτι και την ζάχαρη και προσθέτουμε την ξηρή μαγιά
Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
Δεν χρειάζεται ζύμωμα θα φτιάξουμε μια μαλακιά ζύμη που θα λειτουργήσει σαν προζύμι
Θα την αφήσουμε 1 νύχτα στο ψυγείο να φουσκώσει ή 2 ώρες σε ζεστό περιβάλλον
Την επόμενη μέρα η ζύμη θα έχει διπλασιαστεί και θα είναι υγρή με φουσκάλες
Θα τις προσθέσουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις και θα την ζυμώσουμε σε αλευρωμένο πάγκο να πάρει σχήμα
Ζυμώνουμε στην ζύμη και τους ηλιόσπορους
Την βάζουμε σε φόρμα ψωμιού,την αλείφουμε με νερό και την πασπαλίζουμε με νιφάδες βρώμης
Ψήνουμε στους 180 C για 45 λεπτά
Θα είναι τραγανό,καλοψημένο πάνω κάτω και πολύ αφράτο
Έτσι μπορούνε όλοι να φτιάξουν το διάσημο,ψωμί χωρίς ζύμωμα που διατηρείται μαλακό για πολλές μέρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου