Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Αφράτα Πιροσκί με Ζαμπόν και Τυρί


Υλικά για την ζύμη


2 αυγά
300 ml γάλα
90 λάδι
450-500 αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Μισό κ.γ ζάχαρη
Μισό κ.γ αλάτι

Για την γέμιση

200 γρ φέτα
5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 μικρή ντομάτα σε κυβάκια
1 κ.σ γιαούρτι
μαύρο πιπέρι
ρίγανη

Ανακατεύουμε το αυγό με το λάδι και το γάλα και προσθέτουμε τα στερέα υλικά
Ζυμώνουμε να φτιάξουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
Την αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί

Για την γέμιση
Ανακατεύουμε την φέτα,με το ζαμπόν,την ντομάτα και το γιαούρτι

Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια,τα γεμίζουμε με την γέμιση και τα κλείνουμε σε μισοφέγγαρο

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου