Υλικά για 25 κουραμπιέδες
225 γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλιαξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 πρέζα κανέλα
1/4 κούπας άχνη ζάχαρη (35 γρ)
2 με 2 μιση κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (250-300 γρ)
1 πρέζα αλάτι
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Υλικά για 50 κουραμπιέδες
450 γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/4 κούπας άχνη ζάχαρη (35 γρ)
2 με 2 μιση κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (250-300 γρ)
1 πρέζα αλάτι
100 γρ σταγόνες σοκολάτας η ψιλοκομμένα αμύγδαλα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
250 γρ κουβερτούρα
αμύγδαλο φιλέ για το γαρνίρισμα
200 γρ λουκούμια
450 γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 πρέζες κανέλα
μισή κούπα άχνη ζάχαρη (60 γρ)
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (500-600 γρ)
1/4 κ.γ αλάτι
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει 4-5 λεπτά
μισή κούπα άχνη ζάχαρη (60 γρ)
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (500-600 γρ)
1/4 κ.γ αλάτι
200 γρ σταγόνες σοκολάτας η ψιλοκομμένα αμύγδαλα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
500 γρ κουβερτούρα
αμύγδαλο φιλέ για το γαρνίρισμα
200 γρ λουκούμια
Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 4-5 λεπτά,να ασπρίσει το βούτυρο
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και του προσθέτουμε το αλάτι,την βανίλια και το ξύσμα
Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα του βούτυρου,σταδιακά και ανακατεύουμε με το χέρι,μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη
Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα του βούτυρου,σταδιακά και ανακατεύουμε με το χέρι,μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη
Την βάζουμε 15 λεπτά στο ψυγείο
Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας ή τα αμύγδαλα
Πλάθουμε σε μπαλάκια (30 γρ) και τα πατάμε λίγο με το χέρι μας
Ψήνουμε στους 165 -170 C για 20 με 23 λεπτά,μέχρι να ροδίσουν ελαφρά
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά
Βάζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα ταψί και κρατάμε την μισή στην άκρη
Βουτάμε μέσα στην άχνη τους κουραμπιέδες και τους πασπαλίζουμε,με την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη,με το σουρωτήρι
Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα ξαναχιονίζουμε με άχνη
Πλάθουμε σε μπαλάκια (30 γρ) και τα πατάμε λίγο με το χέρι μας
Ψήνουμε στους 165 -170 C για 20 με 23 λεπτά,μέχρι να ροδίσουν ελαφρά
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά
Βάζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα ταψί και κρατάμε την μισή στην άκρη
Βουτάμε μέσα στην άχνη τους κουραμπιέδες και τους πασπαλίζουμε,με την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη,με το σουρωτήρι
Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα ξαναχιονίζουμε με άχνη
Αν θέλουμε τα γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ
Διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου