1,500 γρ μήλα κόκκινα ψιλοκομμένα
500 γρ πορτοκάλια ψιλοκομμένα
1 κιλό ζάχαρη
200 γρ μέλι
1 κ.σ κανέλα
μισό κ.γ γαρίφαλο σε σκόνη
1/4 κ.γ τζίντζερ σε σκόνη
2 βανίλιες
2 κ.σ ξύσμα πορτοκαλιού
3 κούπες νερό
μισή κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
Βράζουμε τα μηλά και τα πορτοκάλια με 1,5 ποτήρι από το νερό,να μαλακώσουν 20 λεπτά
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε 45 λεπτά,μέχρι να δέσει
Προς στο τέλος λιώνουμε τα φρούτα με την πρέσα του πουρέ ή με ραβδομπλέντερ
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα καρύδια
Για να δούμε ότι είναι έτοιμη βάζουμε 1 κ.σ σε ένα πιατάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 λεπτό για να δούμε ότι έδεσε
Βάζουμε την καυτή μαρμελάδα σε καυτά βάζα,τα κλείνουμε και τα γυρνάμε ανάποδα να σφραγίσουν
Τα αφήνουμε να κρυώσουν
Για να αποστειρώσουμε τα βάζα τα βάζουμε στον φούρνο,στους 100 βαθμούς για 10 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου