Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Μελομακάρονα Γεμιστά με Καρύδια - Ισλί


 

Υλικά για μια λαμαρίνα φούρνου,όσο θέλουμε διπλασιάζουμε την δόση

μισή κούπα αραβοσιτέλαιο (125 ml)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρίφαλο
1 βανίλια
1/4 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη (55 γρ)
1/4 κούπας μπύρα (60 ml)
2 κούπες αλεύρι (250 γρ)
1 κ.γ μπέικινγκ πάουντερ
1 πρέζα αλάτι

Σιρόπι
μισή κούπα νερό (125 ml)
μισή κούπα κρυσταλλική ζάχαρη (100 γρ)
μισή κούπα μέλι (170 γρ)

Για την νγέμιση 
1/4 κούπας καρύδια ψιλοκομμένα 
2 κ.σ χυμό πορτοκάλι 
1 κ.σ ζάχαρη
1 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ τζίντζερ

Ανακατεύουμε στο λάδι,το ξύσμα πορτοκαλιού,την κανέλα,το γαρίφαλο και την βανίλια
Προσθέτουμε την ζάχαρη και την μπύρα
Τα υγρά υλικά,προαιρετικά τα χτυπάμε στο μίξερ
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι,με το αλάτι και το μπέικινγκ πάουντερ
Ανακατεύουμε απαλά να ενωθεί η ζύμη χωρίς να την ζυμώσουμε
Ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση
Πλάθουμε τα μελομακάρονα (25 γρ το ένα )ανοίγουμε ένα μικρό στρογγυλο,βάζουμε μέσα 1 κουταλάκι γέμιση και κλείνουμε σε τριγωνάκι
Τα τσιμπάμε με τσιμπιδάκι για να κάνει σχέδιο ή με ένα πιρούνι
και τα βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί,χωρίς λάδι
Τα ψήνουμε στους 170 C για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν,αλλά να μην πάρουν πολύ χρώμα γιατί δε θα ρουφήξουν το σιρόπι
Για το σιρόπι βράζουμε την ζάχαρη,το νερό και το μέλι για 5 λεπτά 
Σιροπιάζουμε τα ζεστά μελομακάρονα με το ζεστό σιρόπι,μέσα σε βαθύ ταψάκι
Τα αφήνουμε μια νύχτα η κάποιες ώρες μέχρι να πιουν το σιρόπι
Τα γυρνάμε και από την ανάποδη για να πάει το σιρόπι ως μέσα και τα διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου