Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Πάστα Σεράνο - Πάστα ταψιού Σοκολατίνα




Υλικά
Για το παντεσπάνι
6 αυγά
90 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (6 κ.σ)
100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (6 κ.σ)
30 γρ κακάο (4 κ.σ)
μισό κ.γ στιγμιαίο εσπρέσσο 
2 κ.γ baking podwer
25 ml αραβοσιτέλαιο (4 κ.σ)

Για το σιρόπι
1,5 κούπα ζάχαρη
1,5 κούπα νερό

Για την κρέμα
2 κουτάκια μόρφατ
1 κουτάκι ζαχαρούχο
3 κ.σ κακάο
1 βανίλια

Για την Γκανάς
200 ml κρέμα γάλακτος ή 200 ml γάλα ή γάλα αμυγδάλου
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 10 λεπτά να φουσκώσουν και να αφρίσουν
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά σε 3 δόσεις και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
Προσθέτουμε το λάδι
Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 35x30 χωρίς να στρώσουμε λαδόκολλα,για 10 λεπτά στους 175 C
Βράζουμε το σιρόπι για 3 λεπτά και σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το ζεστό σιρόπι
Αφήνουμε να κρυώσει

Για την κρέμα 

Χτυπάμε το μόρφατ και προσθέτουμε το ζαχάρουχο το κακάο και την βανίλια,χτυπώντας να αφρατέψει

Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει
Κρατάμε λίγη κρέμα στην άκρη για την διακόσμηση

Για την γκανάς ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα
Αφήνουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε να λιώσει
Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου 
Περιχύνουμε το γλυκό με την γκανάς πασπαλίζουμε με την τρούφα και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει μια νύχτα

Χαράζουμε τα κομμάτια και γαρνίρουμε με την κρέμα που μας περίσσεψε 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου