Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Πασχαλινά κουλουράκια Greek Easter Cookies


Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και λίγο παραπάνω για το ζύμωμα)
μιάμιση κούπα κρυσταλική ζάχαρη
1 κούπα βούτηρο (σε θερμοκρασία δωματίου) +4 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ η 2 κ.γ αμμωνία
4 αυγά
μισή κούπα χυμό πορτοκάλι + μισή κούπα γάλα
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
1 κ.γ κανέλα
1 βανίλια
1 κρόκος αυγού χτυπημένος με λίγο νερό (για το άλειμμα) 

Χτυπάμε το βούτηρο με την ζάχαρη να αφρατέψει
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο το αλεύρι
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε με το χέρι
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί 30 λεπτά
Πλάθουμε λωρίδες με την ζύμη και φτιάχνουμε πλέξουδες η ότι σχέδιο θέλουμε
Βάζουμε σε ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα, αλείφουμε τον κρόκο και ψήνουμε στους 180 C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς 

Ingredients 

1 kilo of all purpose flour ( a little more for kneading )
1 cup and a half of granulatesugar
1 cup butter (at room temperature ) 4 tbsp olive oil
2 tsp baking powder or 2 tsp baking ammonia
4 eggs
half a cup of orange juice + half cup milk
zest of 2 oranges
1 tsp cinnamon
1 vanilla
1 egg yolk beaten with a little water (for brushing )

Beat the butter with sugar until fluffy
Add the remaining ingredients except the flour
Add flour gradually and knead by hand
Allow the dough to rest 30 minutes
Knead the dough in strips and make braids 

Place in baking dish lined with parchment paper , brush with egg yolk and bake at 180 C for 20-25 minutes until lightly golden browned





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου