Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Πίτα του Βοσκού αλά Γκρέκ Shepherd's pie a la grecque

























Υλικά


ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
500-600 γρ κιμάς μοσχαρίσιος η ανάμεικτος μοσχάρι-χοιρινό 
λίγο κόκκινο κρασί ημίγλυκο 
ντοματοχυμός 
κέτσαπ
ζωμός βοδινός η χλιαρό νερό
αλάτι,πιπέρι ,ρίγανη,φύλλα δάφνης 
ντομάτα ψιλοκομμένη σε κυβάκια 
φέτα τριμμένη 
125 γρ Πουρέ πατάτας σε σκόνη 
γάλα 
βούτηρο 
αλάτι ,πιπέρι 
3-4 φέτες κίτρινο τυρί -γκόυνταμ-ένταμ 

Βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαραθεί 
Προσθέτουμε τον κιμά τον διαλύουμε με το πιρούνι και τον αφήνουμε να πάρει χρώμα,δυναμώνουμε την φωτιά και σβήνουμε με κρασί ως που να εξατμιστεί το αλκοόλ Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό το κέτσαπ και τον ζωμό να καλύψει τον κιμά και βράζουμε 35-40 λεπτά σε σιγανή προς μέτρια φωτιά να πήξει η σάλτσα και να μαλακώσει ο κιμάς
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμα 
Στραγγίζουμε τον κιμά και κρατάμε το ζουμί του 
Ανακατεύουμε με την ψιλοκομμένη ντομάτα 
Ζεσταίνουμε το ανάλογο γάλα που γράφει η συσκευασία του πουρέ προσθέτουμε τον ζωμό του κιμά και την σκόνη πουρέ 
Όταν γίνει ο πουρές προσθέτουμε 1 κ.σ βούτυρο κίτρινο τυρί αλάτι και πιπέρι
Στρώνουμε το κιμά σε λαδωμένη φόρμα και τρίβουμε λίγο φέτα από πάνω 
Στρώνουμε από πάνω τον πουρέ και του κάνουμε σχεδιάκια με το πιρούνι 
Ψήνουμε στους 180'C για 30 λεπτά περίπου ως που να ροδίσει ο κιμάς
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό

Ingredients

olive oil 
1 medium onion, chopped 
500-600 gr veel minced or mixed veel- pork 
some red semi-sweet wine 
tomato juice
ketchup 
beef broth or lukewarm water 
salt, pepper, oregano, bay leaves 
tomato chopped into cubes 
Crumbled feta cheese
125 g Mashed potato powder 
milk 
butter 
salt and pepper 
3-4 slices of yellow cheese-goudam-edam 

Put some oil in a pan and saute the onion
Add the minced meat,press it with a fork and let it pick some color,turn the heat up and add the wine,when the alcohol evaporates add the tomato juice, ketchup and broth till the meat is covered and simmer 35-40 minutes over low to moderate heat till the sauce thickens and the mince has soften
If necessary add some more broth 
Drain the minced meat and keep it's juices 
Mix the mince with the chopped tomato 
Heat the milk needed for the mashed potato add the mince juice and the mashed potato powder 
Once the mashed potato is done add 1 tbsp butter the cheese and salt and pepper 
Spread the mince meat into an oiled pan and spread over the crumbled feta cheese
Spread the mashed potatoes on the top and do some patterns with a fork 
Bake at 180'C for 30 minutes or till the mashed potato is golden browned on top
Let it cool and serve while hot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου