Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

Κέικ Μάφιν με γλυκό του κουταλιού Βύσσινο Muffin Cake with Maraschino Cherries













Υλικά


125 ml αραβοσιτέλαιο (μισό ποτήρι)
200 gr γιαούρτι 
1 αυγό κρόκος ασπράδι χώρια
2 κούπες συν 1/3 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2.5 κγ μπεικινγκ παουντερ
3/4 κούπας ζάχαρη
125 ml νερό (μισό ποτήρι)
4 κ.σ γλυκό κουταλιού Βύσσινο με το σιρόπι
1 κ.γ κανέλα
ξύσμα λεμονιού

Χτυπάμε το αραβοσιτέλαιο την ζάχαρη τον κρόκο και το γιαούρτι να γίνει σαν αραιή κρέμα
Προσθέτουμε το αλεύρι το μπεικινγκ το νερό την κανέλα και το ξύσμα και αναμιγνύουμε
Χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα 
Ανακατεύουμε το μείγμα με την μαρέγκα
Προσθέτουμε 3 κ.σ γλυκό βύσσινο και ανακατεύουμε να πάει σε όλη τη ζύμη
Βάζουμε σε βουτηρωμένη φόρμα ,στρωμένη με λαδόκολλα και βάζουμε στην κορυφή την άλλη 1 κ.σ γλυκό βύσσινο αραιά να πάει παντού
Ψήνουμε στους 170'C για 45-50 λεπτά μέχρι να βάλεται ένα μαχαίρι στο κέντρο και να βγει καθαρό

Ingredients

125 ml vegetable oil (half a cup)
200 gr greek yogurt
1 egg yolk and egg white separately
2 cups plus 1/3 flour all purpose
2.5 tsp baking powder
3/4 cup sugar granulated
125 ml water (half a cup)
4 tbsp maraschino cherries with their syrup or Greek Spoon Sweet black sweet Cherry
1 tsp cinnamon
lemon zest

Whisk the oil,sugar,egg yolk and yogurt to be like a thin cream
Add flour,baking powder,water cinnamon and zest and mix
Beat the egg white in meringue
Mix the mixture with the meringue
Add 3 tbsp of the cherries and  mix in to go through the dough
Place the batter in greased form pan lined with parchment paper and put the 1 tbsp of cherries over the top to go everywhere
Bake at 170'C for 45-50 minutes until  a knife in the center,comes out clean


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου