2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα αλάτι
νερό όσο πάρει (3/4 κούπας περίπου)
χρώματα ζαχαροπλαστικής
βανίλια ή κανέλα για άρωμα
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και την βανίλια η την κανέλα
Προσθέτουμε σιγά σιγά όσο νερό πάρει κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα, μέχρι που να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια
Αν θέλουμε χρωματίζουμε την ζύμη με χρώματα ζαχαροπλαστικής
Ανοίγουμε σε φύλο πάχους 3-4 εκατοστά και κόβουμε σε διάφορα σχήματα με κουπ πατ για μπισκότα
Τους ανοίγουμε μια τρύπα με ένα καλαμάκι η με ένα ξυλάκι
Σε ταψί με λαδόκολλα.ψήνουμε στους 150 C για 30-40 λεπτά μέχρι να σκληρύνουν
Όσο ψήνονται η τρύπα μικρύνει και θα πρέπει να την ξανανοίξουμε
Όταν είναι έτοιμα περνάμε μια κορδέλα από την τρύπα
Δε τα τρώμε αλλά τα κρεμάμε για στολίδια στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Αν θέλουμε τα ζωγραφίζουμε η τα περνάμε με κόλα ατλακόλ και τους ρίχνουμε χρυσόσκονη
Ingredients
2 cups of all purpose flour
1 cup of salt
water as much as needed (about 3/4 cup)
vanilla or cinnamon
food colouring
Mix the flour with the salt the vanilla or the cinnamon
Slowly add as much water as needed until you make a soft dough that does not stick in your fingers If necessary add more flour
If yoiu like you can colour the dough with food colouring
Open the dough 3-4 inches in thickness and cut into various shapes with biscuit cutters
Then open a hole in them with a straw or a stick
In a pan with parchment paper bake at 150 C for 30-40 minutes till they harden
As they bake the hole gets smaller and you will have to reopen it
When they are ready tie a ribbon through their hole
You can not eat them but you can hang them as ornaments on the Christmas tree
If you like you can paint them or brush them with white glue and put gliitter on them
1 cup of salt
water as much as needed (about 3/4 cup)
vanilla or cinnamon
food colouring
Mix the flour with the salt the vanilla or the cinnamon
Slowly add as much water as needed until you make a soft dough that does not stick in your fingers If necessary add more flour
If yoiu like you can colour the dough with food colouring
Open the dough 3-4 inches in thickness and cut into various shapes with biscuit cutters
Then open a hole in them with a straw or a stick
In a pan with parchment paper bake at 150 C for 30-40 minutes till they harden
As they bake the hole gets smaller and you will have to reopen it
When they are ready tie a ribbon through their hole
You can not eat them but you can hang them as ornaments on the Christmas tree
If you like you can paint them or brush them with white glue and put gliitter on them
Ευχαριστούμε πάρα πολύ να είστε καλά!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφή