1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
2 κρόκους αβγών
2 κ.σ χυμό πορτοκαλιού
2 κ.σ κονιάκ
4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλάκι σόδα
1/2 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρίφαλο
1 κ.σ ξύσμα πορτοκαλιού
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει
Προσθέτουμε τους κρόκους,τον χυμό,το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού
Κοσκινίζουμε το αλεύρι,το αλάτι,τη σόδα,την κανέλα και το γαρίφαλο
Το προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο και ζυμώνουμε με το χέρι να γίνει μια ζύμη που να μη κολλάει στα χέρι
Κρατάμε λίγη ζύμη κ φτιάχνουμε τους αριθμούς της χρονιάς
Τους βάζουμε πάνω στην βασιλόπιτα και ψήνουμε στους 180 C 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει
Ingredients
1 cup of butter at room temperature
1 cup of sugar
2 egg yolks
2 tbsp orange juice
2 tbsp cognac
4 cups of self raising flour
1 pinch of salt
1/2 tsp baking soda
1/2 tsp cinnamon
1/4 tsp clove powder
1 tsbp orange zest
Beat the butter with the sugar till fluffy
Add in the yolks,the orange juice and cognac and orange zest
Sift the flour with the salt,baking soda,cinnamon and clove podwer
Add it on the butter mixture and knead with your hand,till it becomes a soft dough that doesn't stick in your hands
Keep some dough to make the new year's numbers
Put them over the cake and bake at 180 C for 30-35 minutes till golden
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου