Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Μαρμελάδα μανταρίνι χωρίς την φλούδα Peeled Tangerines Jam














Υλικά

800 γρ μανταρίνια ξεφλουδισμένα
800 γρ με 1000 γρ ζάχαρη ανάλογα πόσο γλυκά είναι τα μανταρίνια
1 ποτήρι νερό (250 ml)
μισό λεμόνι στυμμένο
βανίλια

Ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια και τα κόβουμε σε κυβάκια η τα πολτοποιούμε στο μούλτι
Τα βράζουμε μαζί με το νερό 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνουν με λίγα υγρά
Προσθέτουμε την ζάχαρη την βανίλια και το λεμόνι και αφού πάρει βράση δένουμε για 10 λεπτά περίπου ξαφρίζοντας τον αφρό που θα βγάλει
Πριν αρχίσουμε την μαρμελάδα βάζουμε δυο πιατάκια του καφέ στην κατάψυξη
Αφού δέσει βάζουμε ένα κουταλάκι στο παγωμένο πιατάκι και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει η μαρμελάδα.Αν περάσουμε το δάχτυλο μας από την μέση της κρύας μαρμελάδας και δημιουργείται μια γραμμή που στέκεται η μαρμελάδα είναι έτοιμη,αν η γραμμή κλείνει αμέσως η μαρμελάδα θέλει κι άλλο δέσιμο .Για αυτό έχουμε δύο παγωμένα πιατάκια αν δεν πετύχει με την πρώτη δοκιμάζουμε ξανά στο δεύτερο
Η ελέγχουμε με θερμόμετρο καραμέλας αν δείξει 105 βαθμούς C η μαρμελάδα έχει δέσει
Βάζουμε την μαρμελάδα ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα,τα γυρίζουμε ανάποδα και αφήνουμε να κρυώσει

Ingredients

800 gr tangerines peeled
800 gt to 1000 gr granulated sugar depending on how sweet are the tangerines
1 glass of water  (250 ml)
half a lemon squeezed
vanilla extract

Peel the tangerines,cut them in cubes or mash them in a food precessor
Boil them with the water for about 15 minutes in low heat ,till their left with some juices
Add the sugar,the vanilla and the lemon juice,after it comes to a boil,simmer for about 10 minutes and throw the foam that forms out
Before we start the jam put two small plates in the freezer
To see if the jam is ready put a tsp into the cold plate and put it back in the freezer till the jam cools
Form a line with your finger in the middle of tha jam,if the line stays the jam is ready,if it closses immedietaly boil it more Thats why we have two plates in the freezer if it's not done at the first try we use the second plate
Or check with a candy thermometer when it reaches 105 C it's done
Put the hot jam in sterilized jars turn them upside down and let them cool



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου