Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

Πατάτες ογκρατέν με γιαούρτι Potatoes gratin with Greek yogurt


















Υλικά

μισό κιλό Πατάτες
χυμό από ένα λεμόνι
μισό ποτηράκι κρασί λευκό
ελαίολαδο
250 γρ Γιαούρτι
2 Αυγά
100 γρ Κίτρινο τυρί τριμμένο
100 γρ Φέτα τριμμένη
ρίγανη,αλάτι,πιπέρι
Προαιρετικά κυβάκια πιπεριάς σοταρισμένα .φέτες ντομάτας

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες
Τις βάζουμε στο ταψί και τις καλύπτουμε με νερό σχεδόν να τις σκεπάσει
Περιχύνουμε με χυμό από μισό λεμόνι και με το κρασί
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε 1,5 2 ώρες στους 180C ως που να μαλακώσουν οι πατάτες και να πιουν τα υγρά τους
Βγάζουμε από τον φούρνο και τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο λεμόνι
Χτυπάμε το γιαούρτι με τα αυγά περιχύνουμε τις πατάτες,καλύπτουμε με τα τυριά, την πιπεριά και την ντομάτα και ψήνουμε ως που να λιώσουν τα τυριά

Ingredients
500gt potatoes
juice of one lemon
half a glass of white wine
olive oil
250 gr greek yogurt
2 eggs
100 gr yellow cheesee shredded
100 gr feta cheese crumbled
oregano,salt,pepper
Optioanaly diced sauted peppers.tomato slices

Peel the potatoes and cut them in quarters
Place them in the pan and cover them with water till almost covered
Drizzle with the juice of half a lemon and with the wine
Season and bake for 1,5 to 2 houts at 180 C till the potatoed are done and have suck their juices
Take of the oven and drizzle with the other half ot the lemon
Beat the yogurt with the eggs,drizzle over the potatoes.cover with the cheese,the pepper and the tomatoes and bake till the cheese melts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου