Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
4 κ.σ λάδι
12 γρ νωπή μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
1 γιαούρτι 220 γρ
χλιαρό νερό όσο πάρει
μαρμελάδα (εγώ έβαλα μήλο)
Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι σ'ένα μπολ και του κάνουμε μια λακούβα με το χέρι στη μέση
Σε λίγο χλιαρό νερό διαλύουμε τη μαγιά και προσθέτουμε 1 πρέζα ζάχαρη,την προσθέτουμε στο αλεύρι μαζί με το λάδι και το γιαούρτι και ανακατευτούμε
Προσθέτουμε και λίγο νερό ακόμα όσο χρειαστεί για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη
Ζυμώνουμε 5 λεπτά να γίνει μια μαλακή και ελαστική ζύμη και βάζουμε σε λαδωμένο μπολ σκεπασμένο με πετσέτα,ως που να διπλασιαστεί σε μέγεθος μισή με μια ώρα
Μπορούμε να βάλουμε το μπολ σε σβησμένο φούρνο,με ανοιχτό το φωτάκι μόνο,για να φουσκώσει πιο γρήγορα
Αφού φουσκώσει την χωρίζουμε σε μπαλάκια
Ανοίγουμε σε μικρά κυκλάκια βάζουμε μισή κουταλιά μαρμελάδα και τα πιέζουμε προς τα πάνω να κλείσουν
Βάζουμε σε λαδωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο με την πλευρά που τα κλείσαμε προς τα κάτω
Ψήνουμε στους 180C για 20 λεπτά ως που να ροδίσουν
Γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα (προαιρετικά)
Tip-Αν θέλουμε αφού φτιάξουμε τα ψωμάκια τα αφήνουμε σε σβηστό φούρνο 20 λεπτά ακόμα για να φουσκώσουν λίγο ακόμα .Όταν κάνουμε 2ο φούσκωμα γίνονται πιο αφράτα το ίδιο ισχύει και για την ζύμη της πίτσας
Ingredients
For the dough
2 cups flour, all-purpose
1 pinch of salt
2 tbsp olive oil
12g fresh yeast
1 pinch of sugar
1 greek yoghurt 220g
lukewarm water as much needed
Jam (i used apple jam)
Put the flour mixed with the salt in a bowl and make a puddle with your hand in the middle
In some lukewarm water, dissolve the yeast and add 1 pinch of sugar, add the yeast to the flour along with the oil and the yogurt and mix
Add a little more water as much as it needs to make a pliable dough
Knead for about 5 minutes to make a smooth and elastic dough and place it in a greased bowl covered with a towel, to double in size for half an hour to 1 hour
We can put the bowl in switched off oven with only the light open,to rise faster
After it's doubled in size split the dough in small balls
Open in small circles and place half a spoon of jam in each anc close them by pinching them on the top
Put them in a greased pan with the pinch side facing down
Bake them at 180C for 20 minutes till golden
Garnish with powdered sugar and cinammon (optionally)
Tip-If you want after you made the rolls let them rise again in switched off oven for another 20 minutes.When we do this second rising the dough becomes fluffier
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου