Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Λαγός στιφάδο Greek Rabbit stew with small onions -Stifado


















Για την μαρινάδα
1 λίτρο κρασί
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια δενδρολίβανο

Υλικά
λαγός σε μερίδες
1 σκελίδα σκόρδο
κρεμμυδάκια στιφάδου
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
1 κονσέρβα ντομάτα κον κασε
1 πρέζα ζαχαρη
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
φύλλο δάφνης
αλάτι,πιπέρι ρίγανη

Βάζουμε τον λαγό από το προηγούμενο βράδυ στην μαρινάδα και διατηρούμε στο ψυγείο
Την επόμενη μέρα κρατάμε ένα ποτήρι κρασί από την μαρινάδα και την στραγγίζουμε σ'ένα σουρωτήρι
Σκουπίζουμε τον λαγό με απορροφητικό χαρτί και των σωτάρουμε σε ελαιόλαδο
Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι προσθέτωντας και το κρεμμύδι και το καρότο που κρατήσαμε από την μαρινάδα
Προσθέτουμε και τον σωταρισμένο λαγό και σβήνουμε με το κρασί
Προσθέτουμε  τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κρεμμυδάκια και το δενδρολίβανο,καλύπτουμε με νερό σχεδόν να καλύψει τον λαγό και σιγοβράζουμε 50 λεπτά να μαλακώσει το κρεάς
Στο μεταξύ σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια να ροδίσουν και στο τέλος προσθέτουμε τριμμένο φρέσκο δενδρολίβανο
Αφού μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε και τα κρεμμύδακια και βράζουμε άλλη 1 ώρα να γίνει ο λαγός και να μείνει με την σάλτσα του,αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα μέχρι να γίνει το κρέας

For the marinade
1 litre of wine
1 onion chopped
1 carrot in slices
2 rosemary sprigs

Ingredients
1 rabbit in pieces
1 clove of garlic
1 can of tomatoes
1 pinch sugar
1 onion, finely chopped
bay leaf
salt, pepper oregano
small onions
1 sprig rosemary

Put the rabbit in the marinade the night before and store it in the fridge
The next day keep a glass of wine from the marinade and drain the rest in a colander
Wipe the rabbit with paper towels and sauté it in olive oil
Remove from the pan and sauté the onion by also adding the onion and the carrot that you kept from the marinade
Add the sauteed rabbit and the wine and let the alcohol evaporate
Add the remaining ingredients except from the small onions and rosemary, cover with water till the rabbit is almost covered and simmer for 50 minutes to soften it's meat
Meanwhile sauté the small onions till golden and add the fresh rosemary at the end
Once the meat is tender add in the onions and cook for another 1 hour till the rabbit is done and has stayed with its sauce, if necessary add some more water till it's done




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου