Υλικά
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
1 κούπα βούτυρο (250 γρ) η αραβοσιτέλαιο
2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη (400 γρ)
4 αυγά
1 πρέζα αλάτι
500 γρ γιαούρτι
1 βανίλια
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φακελάκι μπέικινγκ πάουντερ
Για το μείγμα μαρμπρέ
1 κ.σ κακάο
2.κ,σ νερό
Για 10 κεκάκια κάνουμε την μισή δόση
Για το κέικ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ,ένα κάθε φορά μέχρι να ενωθούν και προσθέτουμε την βανίλια και το ξύσμα
Κοσκινίζουμε το αλεύρι , το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι και το προσθέτουμε στο μείγμα του βουτύρου σε τρείς δόσεις,εναλλάξ με το γιαούρτι
Κρατάμε 1/4 από το μείγμα το βάζουμε σ'ένα μπολάκι και ανακατεύουμε με το κακάο και το νερό
Βουτυρώνουμε την φόρμα βάζουμε το πρώτο μείγμα και στην συνέχεια ρίχνουμε κουταλιές από το σοκολατένιο μείγμα και αναμιγνύουμε μ'ένα μαχαίρι ώστε να γίνουν σοκολατένιες γραμμές στο κέικ
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C για 45 λεπτά περίπου μέχρι να βγαίνει μια οδοντογλυφίδα καθαρή από το κέντρο του κέικ
FOR THE CAKE:
1 cup (250 g) of unsalted butter or margarine or vegetable oil
2 cups (400 g) granulated sugar
4 eggs
1 tbsp (15 ml) vanilla extract
zest of an orange
4 cups Gluten free all purpose flour
a sachet of baking powder
1 tsp salt
500 gr yogurt
for the marble
1 tbsp cocoa powder
2 tbsp of water
For 10 small cakes make half the recipe
Preheat the oven to 350F/176C.
Beat the butter and the sugar until fluffy. Add the eggs one at a time until combined. Add the vanilla extract and the zest
Sift the flour, baking powder and salt.
Add to the butter mixture in three doses, alternately with the sour cream
Keep 1/4 of the batter,put it in a bowl and mix with the cocoa and the water
Spray a spring form pan with baking spray, fill with the batter and add the spoons of the marble mixture in the top
Pass a knife into the marble batter and drough lines over the cake
Bake for 45 minutes aproximatelly at 176 C or till a toothpick comes out clean of the center of the cake
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου