Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Σπάνακι φρικασέ με μανιτάρια και νηστίσιμο αυγολέμονο της Κυρίας Στέλλας Spinach Fricassee with mushrooms and lenten (egg) lemon sauce


Υλικά

500 γρ σπανάκι
150 γρ μαρούλι
1 κρεμμ ξερό
3 κρεμμ φρέσκα ψιλοκομμένα
400 γρ άσπρα μανιτάρια
κόκκινο πιπέρι,αλάτι,μαύρο πιπέρι,ρίγανη
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο

Για το νηστίσιμο αυγολέμονο
2 κ.σ μουστάρδα
χυμό από δύο λεμόνια
1 κ.γ νισεστέ

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια,προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κόκκινο πιπέρι και σοτάρουμε να πάρουν χρώμα
Προσθέτουμε το σπανάκι και το μαρούλι,αλατίζουμε και αφήνουμε να μαραθούν
Προσθέτουμε τον κύβο και νερό,σχεδόν να καλύπτει τα υλικά και βράζουμε μέχρι να μείνει με λίγο ζουμάκι
Χτυπάμε τα υλικά για το νηστίσιμο αυγολέμονο στο μούλτι,τα προσθέτουμε στο φρικασέ αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από την φωτιά


                                           
                                              Δείτε την συνταγή στο βίντεο
 

Ingredients

500g spinach
150g roman lettuce
1 dry onion chopped
3 spring onions, finely chopped
400g white mushrooms
red pepper, salt, black pepper, oregano

For the Lenten lemon sauce

2 tbsp mustard
juice of two lemons
1 tsp corn flour

Saute the onions, add the red pepper and the mushrooms and sauté till browned
Add the spinach and the lettuce, season and bring to a boil till it looses it's volume
Add the cube and water till the ingredienst are almost covered,cook until they are left with some juices
Whisk the ingredients for the Lenten lemon sauce in a food processor, add them in the fricassee bring it to a boil and remove from the heat
                                                     
                                    See the recipe on the video bellow



3 σχόλια: