Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ψήσιμο ψωμιού σε 30 δεύτερα Bread baking in 30 seconds Time Lapse




Συνταγή

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
4 κ.σ ελαιόλαδο

Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό με την ζάχαρη,ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε την μαγιά και το λάδι
Ζυμώνουμε προσθέτοντας όσο χλιαρό νερό χρειαστεί για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη
Αφήνουμε να φουσκώσει
Σχηματίζουμε τα ψωμιά και αφήνομε να ξαναφουσκώσουν
Αλείφουμε με νερό ,πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180C 40-45 λεπτά

Αν θέλουμε να βάλουμε την ζύμη στην κατάψυξη ,την βάζουμε μετά το πρώτο φούσκωμα
Την βγάζουμε και την αφήνουμε  να ξεπαγώσει και να φουσκώσει ,στο βίντεο έχω ζύμη από την κατάψυξη

Ingredients
500 gr all purpose flour
1 pinch of salt
1 sachet of dry yeast
4 tbsp olive oil
as much lukewarm water needed

Dissolve the yeast with the sugar in some lukewarm water,mix the flour with the salt,add in the yeast and the oil and as much water needed to make a pliable dough
Let it rise
Form your breads and let them rise again
Brush with water and sprinkle with sesame
Bake at 180 C for 40-45 minutes
If you want to freeze the dough before baking .let it have one rise freeze it and when you wanna use it ,let it defrost and rise
I use frozen dough in the video



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου