Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Στριφτή Σπανακότυρόπιτα Snail style greek Spinachpie





Υλικά για το χωριάτικο φύλλο

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 κ.σ ελαιόλαδο
4 κ.σ ξύδι
1 πρέζα αλάτι
νερό όσο πάρει
ελαιόλαδο για το άλειμμα
Για την γέμιση
1 κιλό σπανάκι
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μισό ποτηράκι λευκό κρασί
3 αυγά
400 γρ φέτα
150 γρ γκούντα
άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη

Ανακατεύουμε τα υλικά για το φύλλο φτιάχνουμε μια μπάλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 40 λεπτά
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια ,προσθέτουμε το σπανάκι,σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να μαραθεί το σπανάκι μέχρι να πιεί τα υγρά του
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει
Προσθέτουμε τα αυγά,τα τυριά και τα μπαχαρικά
Φτιάχνουμε την ζύμη σε μπαλάκια
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο και γεμίζουμε με την γέμιση φτιάχνοντας μια ευθεία γραμμή στην άκρη του φύλλου και κλείνουμε σε σαλιγκάρι
Φτιάχνουμε το κάθε φύλλο με την γέμιση και τυλίγουμε γύρω από το σαλιγκάρι
Λαδώνουμε την πίτα,βρέχουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 175 C για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει

Ingredients for the phyllo

1 kg all purpose flour
8 tbsp olive oil
4 tbsp vinegar
1 pinch of salt
water as much needed
olive oil for the greasing

For the filling
1kg spinach
3-4 spring onions, chopped
1 large onion, chopped
half a glass of white wine
3 eggs
400g feta cheese
150 g gouda
chopped dill
salt, pepper, oregano

Mix the ingredients for the phyllo make a ball and let it rest for 40 minutes
Saute the onions, add the spinach, extinguish with wine and let the spinach boil till it has no juices left
Remove from the heat and let it cool
Add the eggs, cheese and spices
Make the dough into balls
Roll each ball in a phyllo and fill with the stuffing by making a straight line on the edge of the sheet, then close to a snail
We make each phyllo with the filling and wrap around the snail
Grease the pie, wet with a some water on the top and bake at 175 C for 45 minutes until golden brown




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου