Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

Σπιτικός Ζωμός κοτόπουλο Homemade chicken stock


Υλικά
κόκαλα από ένα κοτόπουλο
2 καρότα,1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
λίγος μαϊντανός
2 φύλλα δάφνης
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη

Βάζουμε τα υλικά σε κατσαρόλα και καλύπτουμε με νερό
Αφού πάρει βράση ξαφρίζουμε
Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά από 2 εως 4 ώρες
Αν χρειαστεί προσθέτουμε κατά την διάρκεια του βρασμού λίγο νερό ώστε τα υλικά να είναι σκεπασμένα
Σουρώνουμε ,αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο μια νύχτα
Την επόμενη μέρα αφαιρούμε το λίπος από πάνω
Η υφή του ζωμού θα είναι σαν ζελέ
Βάζουμε σε μπωλάκια και διατηρούμε στην κατάψυξη

Ingredients

chicken bones of one chicke
2 carrots and 1 onion sliced in big pieces
2 bay leafs
salt.pepper,oregano

Put the ingredients in a pot and cover with water
Once it comes to a boil remove the foam
Boil in a medium heat for 2 to 4 hours
While boiling add some extra water if needed to keep the ingredients covered
Strain it ,let it cool and put in the fridge for a night
The next day remove the fat from the surface
The stock will have jelly like texture
Put in small bowls and store them in the freezer





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου