Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Κέικ καρότο με ελαιόλαδο Carrot cake with olive oil




Υλικά

4 αυγά
1 1/2 κούπα ( 300 γραμμάρια ) κρυσταλλική ζάχαρη
2 κούπες ( 250 γραμμάρια ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ σόδα
1 1/ 2 κ.γ μπέικινγκ πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 1/2 κ.γ κανέλα
ξύσμα πορτοκαλιού
2 βανίλιες
2 1/2 κούπες ( 350 γραμμάρια ) ωμά καρότα τριμμένα στον ψιλό τρίφτη
1 κούπα ( 250 ml) ελαιόλαδο

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη 3-4  να αφρατέψουν
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε σταθερή ροή
Κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα ,χτυπάμε να ενσωματωθούν
Διπλώνουμε τα καρότα στο μείγμα με μια σπάτουλα
Ψήνουμε στους 180C 35-40 λεπτά  περίπου ανάλογα τον φούρνο σας
Tip  Για να καταλάβουμε ότι το κέικ είναι έτοιμο το πατάμε με το δάχτυλο στις άκρες αν το αποτύπωμα ανεβαίνει είναι έτοιμο
Διακοσμούμε με γλάσο της αρεσκείας μας

Γλάσο με άχνη ζάχαρη
1 κούπα άχνη
3 κουταλιές νερό η γάλα

Αναμιγνύουμε το υγρό με την ζάχαρη μέχρι να γίνει ενα ρευστό γλάσο,για να γίνει πιο στερεό προσθέτουμε λίγο άχνη
                                      
                                          Δείτε την συνταγή στο βίντεο





Ingredients
4 eggs
2 and a half cups of granulated sugar (300 gr)
2 cups all purpose flour (250gr)
1 tsp soda
1 1/2 tsp baking powder
pinch of salt
1 1/2 tsp cinammon +orange zest +vanilla 
2 1/2 cups shredded raw carrots (350 gr)
1 cup of olive oil (250)
Beat the eggs with the sugar for 3-4 minutes till frothy
Add in the oil in a steady line
Sift the dry ingredients and add them gradually to the mixture
Fold in the carrots with a spatula 
Bake at 180 C for about 35-40 minutes depends on your oven
Tip To know if your cake is done press your fingertip on the side if it comes out it's done

Decorate with the icing of your choice

Sugar glaze
1 cup of sugar
3 tbsp water or milk

Mix the liquid with the sugar to become a glaze,add more sugar if it becomes to liquid

                                             See the recipe here
                                         









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου